Зоря в Запоріжжі обіграла Будучност, яка більше тайму грала вдев'ятьох

Луганчани оформили вихід у 3-й кваліфікаційний раунд Ліги Європи

Після успіху в першому матчі «Зорі» потрібно було підтвердити свою перевагу над «Будучностю» і довершити розпочате в Подгориці, оформивши путівку в наступний раунд Ліги Європи. При цьому важливо було уникнути травм і дисциплінарних покарань. Забігаючи наперед відзначимо, що з усім перерахованим вище луганчани впоралися, хоч якість їх гри і залишила чимало запитань.

Гості досить сміливо почали зустріч, намагаючись перевести гру на половину поля «Зорі». Але перше загострення відбулося саме біля їхніх воріт. Кочергін зробив розрізну передачу в штрафну «Будучності» на хід Леднєву, який з гострого кута не зміг пробити повз голкіпера, який
вийшов.

Подальша гра проходила переважно в центрі поля з невиразними спробами суперників доставити м'яч до штрафного протиборчої сторони. Перша (вона ж, по суті, і остання) загроза воротам «Зорі» була створена «біло-блакитними» після того, як Мілич замкнув навіс з кутового, і м'яч потрапив у поперечину. А наступна гольова можливість таки привела до результативного удару. Кочергін на своїй половині поля ефектно розібрався з двома опонентами і запустив у прорив Луньова, який втік від двох захисників (один з них послизнувся). Пішла передача на Громова, і автору дубля в Подгориці залишалося точно пробити повз голкіпера.

А через кілька миттєвостей ситуація для чорногорців зовсім погіршилася. За відмашку в верховому єдиноборстві Джурич отримав другу жовту картку і залишив свою команду в меншості. Майже всі чорногорці, які знаходилися на полі, побігли з'ясовувати стосунки з арбітром, що призвело до ще більш невтішних для «Будучності» наслідків. Ніл Дойл визначив самим буйним Божовича і холоднокровно видалив ще одного гравця гостей. Після цього і так невеликі шанси чорногорців на камбек стали зовсім фантастичними.

Але після перерви очікуваних активних дій від луганчан дочекатися не вдалося. «Чорно-білі» володіли територіальною перевагою, але загострювати ситуацію зовсім не поспішали. Кілька дальніх ударів, та дуже неточна спроба Хомченовського після прострілу Каменюки - ось, власне, і все, що можна згадати про атакуючі потуги господарів поля. Доходило навіть до оглушливого свисту з трибун незадоволених такою пасивністю футболістів луганського клубу вболівальників.

Фінальний свисток так і зафіксував мінімальну перемогу «Зорі», яка стала учасником 3-го кваліфікаційного раунду Ліги Європи.


Ліга Європи. 2-й кваліфікаційний раунд. Матч-відповідь.

«Зоря» - «Будучност» - 1:0 (перший матч - 3:1)


Артем Громов (32)

Нікола Джурич (24), Лука Міркович (26), Петар Грбич (34)

Нікола Джурич (33, друге попередження), Драшко Божович (34, неспортивна поведінка)

«Зоря»: Заурі Махарадзе - Йоель Абу-Ханна, Євген Чеберко, Віталій Вернидуб, Олександр Тимчик (Микита Каменюка, 64) - Богдан Леднєв, Дмитро Іванисеня, Владислав Кочергін (Ігор Чайковський, 68) - Дмитро Хомченовський, Артем Громов (Владислав Кабаєв, 61), Максим Луньов

«Будучност»: Мілош Драгоєвич - Душан Стоількович (Деян Зарубіца, 75), Деян Болевич, Стефан Мілич, Нікола Джурич - Василіє Терзич, Драшко Божович, Лука Міркович - Мілош Мійіч, Петар Грбич (Мілош Раічкович, 53), Михайло Перович (Боян Роганович, 37)

Арбітр: Ніл Дойл (Ірландія)

Стадіон «Славутич-Арена» (Запоріжжя)

ЗОРЯ - БУДУЧНОСТ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Олександр Тішура Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 06 травня 2024, 18:53 10

Тимчика покарано за грубу гру в матчі з Дніпром-1

Коментарі