Зоря обіграла Ворсклу в першому матчі сезону УПЛ

Перемогу луганчанам приніс точний удар Ледньова

Новий сезон в українській Прем'єр-Лізі відкривали команди, які в чемпіонаті країни напевно ставлять перед собою найвищі завдання. Перш за все, мова йде про потрапляння в шістку кращих на першому етапі, а потім боротьбу за медалі і путівки до єврокубків. Тому було цікаво подивитися, як обидва клуби підготувалися до стартового туру. Більшою мірою це, звичайно, відноситься до «Зорі», до якої в міжсезоння на пост головного тренера прийшов Віктор Скрипник, і яка вдало зіграла два дні тому в першому матчі Ліги Європи в Подгориці. Втім і для Віталія Косовського майбутній сезон є першим повноцінним в якості наставника клубу Прем'єр-ліги.
Рахунок в матчі було відкрито вже на третій хвилині. Владислав Кочергін зліва зробив відмінну передачу на Богдана Ледньова і той, трохи прокинувши собі м'яч на хід, з лівої ноги точно пробив під голкіпером господарів поля. Ось так швидко «Зоря» вийшла вперед і зробила для себе невеликий гандикап.
Далі гра пішла на зустрічних курсах і досить жорсткою, причому арбітр матчу Дмитро Кутаков в перші п'ятнадцять хвилин був змушений показати гравцям обох команд чотири жовті картки. В останньому епізоді в результаті порушення правил в ворота гостей був призначений штрафний удар, який досить вміло виконав Денис Васін. І, якби не блискуча гра Микити Шевченка, який витягнув м'яч з правого від себе кута, «Ворскла» цілком могла розраховувати на успіх.
Ще один досить небезпечний момент виник біля воріт «Зорі» на 22-й хвилині. Полтавські футболісти кілька разів намагалися пробити точно вже з меж штрафного майданчика. Однак напоготові були воротар і захисники гостей, які сміливо кидалися під м'яч і, врешті-решт, відвели загрозу.
«Ворскла» продовжувала небезпечно атакувати і за п'ять хвилин Микита Шевченко знову виручив своїх партнерів. Тепер вже після того як Юрій Коломоєць скористався передачею праворуч від Ігоря Пердути і головою пробив з близької відстані. А на 38-й хвилині трохи вище поперечини головою пробив Денис Васін.
Ближче до кінця тайму гра знову вирівнялася і трохи заспокоїлася. Скоріш за все, на діях футболістів позначилася спека, адже в цей час температура повітря була в межах 30 градусів. До того ж сталося ряд болючих сутичок, матч кілька разів зупинявся, в результаті чого Дмитро Кутаков компенсував до основного часу тайму аж п'ять хвилин. Але і вони ні до чого не привели.
Відразу ж після перерви «Ворскла» заробила перспективний штрафний і після подачі справа Володимир Чеснаков чи бив по воротах, то чи робив передачу, проте м'яч пролетів неточно. Господарі поля намагалися більше володіти м'ячем і посилили тиск на ворота «Зорі», ось тільки до ударів справа доходила дуже рідко. На 61-й хвилині полтавській команді навіть вдалося забити, але Артур, який добивав м'яч у ворота, опинився в явному офсайді.
Гості діяли на контратаках і більше покладалися на дальні удари. Принаймні двічі здалеку пробивав Богдан Ледньов, але неточно.
Прекрасний шанс зрівняти рахунок мав на 72-й хвилині Артем Габелок. Після подачі кутового з лівого флангу він зряче бив головою в правий від Микити Шевченка кут. Воротар «Зорі» лише поглядом проводив м'яч, але той розминувся поруч зі штангою. І вже зовсім забійний момент за чотири хвилини втратив Юрій Коломоєць. Він здорово відкрився під передачу партнера, опинився один на один з голкіпером гостей, однак пробив повз дальнього кута.
Незважаючи на такі невдачі, «Ворскла» продовжувала проявляти характер і шукати щастя поблизу чужих воріт. Дуже активними були Артур і Кане, які вдвох створили небезпечний момент на 81-й хвилині, але останньому пробити з чудової позиції завадили захисники.
Як і в першому таймі арбітр компенсував до основного часу п'ять хвилин. Майже всі вони пройшли поблизу штрафного майданчика гостей, однак забити гравцям «Ворскли» так і не вдалося.
Таким чином, «Зоря» мінімальна виграла в Полтаві, де їй не вдавалося перемагати з березня 2017 року.
Ігор ЗАРЖИЦЬКИЙ
Українська Прем'єр-ліга. 1-й тур
«Ворскла» - «Зоря» - 0:1
Ледньов (2)
Габелок (14), Коломоєць (55), Шехіч (87) - Михайличенко (5), Будковський (9), Вернидуб (15), Хомченовський (49), Ледньов (67)
«Ворскла»: Ткаченко - Пердута, Чеснаков, Мартиненко, Кане - Артур (Челядін, 90), Скляр (Шехіч, 72), Петрович, Габелок, Васін (Ребенок, 83) -Коломоець
«Зоря»: Шевченко - Тимчик, Вернідуб, Абу (Чеберко, 86), Михайличенко - Арвеладзе, Кочергін, Ледньов (Чайковський, 90), Хомченовський, - Будковський, Громов (Луньов, 82)
Арбітр: Дмитро Кутаков (Київ)
Стадіон «Ворскла» ім.А. Бутовського

Глядачі: 2647

ВОРСКЛА - ЗОРЯ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Андрій Ковальов Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Теніс | 03 травня 2024, 01:01 2

Аріна Соболенко у трьох сетах здолала Єлену Рибакіну на змаганнях WTA 1000 в Іспанії

Коментарі