Зоря в Подгориці розібралася з Будучностю

Луганчани майже забезпечили собі путівку в 3-й кваліфікаційний раунд Ліги Європи

Першим українським клубом, який розпочав новий сезон, стала луганська «Зоря». Про те, яку гру можна очікувати від «чорно-білих» в Подгориці, слабке уявлення мали, напевно, навіть українські вболівальники. Що вже говорити про тренерський штаб «Будочності»: вивчення матчів луганчан по минулому сезону навряд чи можна назвати інформативним, адже тоді «Зорю» очолював інший тренер, та й склад був дещо іншим. Але ці стратегічні проблеми залишимо чорногорцям. Наші ж надії були пов'язані з вдалим виступом луганського колективу на стадіоні «Под Горицом».

У стартовому складі тренерський штаб «Зорі» випустив двох «літніх» новачків - Дмитра Іванисеню та Владлена Юрченка. З перших хвилин зустрічі луганчани взяли м'яч під контроль, позначивши свою територіальну перевагу. Першим Мілоша Драгоєвича потурбував Дмитро Хомченовський, який пробив низом з меж штрафного майданчика.

Активністю на лівому фланзі виділявся Богдан Михайличенко, який незабаром став автором гольової передачі. Простріл Богдана в центр штрафного точним ударом замкнув Артем Громов. А через кілька миттєвостей пресинг Будківського став повною несподіванкою для голкіпера. Форвард «Зорі» відпасував м'яч все тому ж Громову, який збільшив перевагу своєї команди.

Такий розвиток подій негативно вплинув на настрій чорногорців, і вони довгий час намагалися прийти в себе після болючого удару. Луганчани ж контролювали хід поєдинку. До перерви міг забивати Вернидуб, який після навісу Юрченка дещо не дотягнувся до м'яча, а Будківський з центру штрафного пробив поруч зі штангою.

Деяка самозаспокоєність зіграла з «чорно-білими» злий жарт у другому таймі. Вже на його початку ледь не розмочив рахунок Болевич, удару якого забракло влучності. Успіх футболістам «Будучності» принесло стандартне положення. Навіс з кутового завершився скидкою Мійіча і точним ударом Перовича. Окрилені господарі поля відразу ж створили ще один момент, і той таки Перович мало не зрівняв цифри на табло.

Але більше луганчани гольових можливостей суперникам не надали. Гості перевели гру в центр поля, періодично наближаючись до штрафного чорногорців. Близький до взяття воріт був Хомченовський, який в боротьбі із захисником з лінії воротарського не влучив у ціль. Крапку в матчі поставив Леван Арвеладзе, котрий тільки двома хвилинами раніше з'явився на полі. Блискуче на правому фланзі зіграв Луньов, переадресувавши м'яч у центр штрафного на Левана, і півзахисник свій шанс не втратив.

3:1 - «Зоря» здобула впевнену перемогу в Подгориці. Через тиждень луганчанам необхідно на своєму полі оформити путівку в наступний раунд Ліги Європи.


Ліга Європи. 2-й кваліфікаційний раунд. Перший матч.

«Будучност» - «Зоря» - 1:3


Михайло Перович (62) - Артем Громов (16, 19), Леван Арвеладзе (82)

Душан Бакіч (23), Мілош Мійіч (38), Лука Міркович (47), Михайло Перович (71), Деян Болевич (90) - Богдан Михайличенко (23)

«Будучност»: Мілош Драгоєвич - Деян Болевич, Славко Дам'янович, Стефан Міліч, Мілош Вучич - Лука Міркович (Іван Бойович, 77), Душан Стоїлькович, Душан Бакіч (Деян Зарубіца, 46) - Драшко Божович (Мілош Раічкович, 46), Михайло Перович, Мілош Мійіч

«Зоря»: Микита Шевченко, Богдан Михайличенко (Йоель Абу-Ханна, 85), Євген Чеберко, Віталій Вернидуб, Олександр Тимчик - Дмитро Хомченовський, Дмитро Іванисеня, Владислав Кочергін - Артем Громов (Леван Арвеладзе, 80), Філіп Будківський, Владлен Юрченко (Максим Луньов, 64)

Арбітр: Массіміліано Ірраті (Італія)

Стадіон: Под Горицом (Підгориця, Чорногорія)

БУДУЧНОСТ - ЗОРЯ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Олександр Тішура Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 04 червня 2024, 13:40 0

Мадридський клуб викупить контракт Хоселу

Коментарі