Станіслав Жуков розповів про повернення в Мотор

Новачок команди про причини повернутися в Україну

Триразовий чемпіон України у складі «Мотора» лівий напівсередній Станіслав Жуков повернувся в Запоріжжі після двох років виступів у німецькій Бундеслізі за «Гуммерсбах», де він був лідером команди. Головний тренер «Мотора» Микола Степанець зазначив, що за цей час Жуков став потужнішим і ще більш впевненим у собі. Про свої очікування Жуков розповів у своєму інтерв'ю.
Які твої перші враження після повернення в «Мотор»?
Відчуття, що це вже не той «Мотор», з якого я йшов. Зараз - ще більш високий рівень. У клубу свій дуже крутий зал. Ця сучасна арена, на якій дуже приємно тренуватися. Відчуття непередавані: у нас в Запоріжжі, в Україні з'явився такий класний зал.
Коли йшли переговори про твій перехід з «Гуммерсбасі» в «Мотор», що було найважливішим для тебе?
Для мене було принциповим грати на високому рівні. «Гуммерсбах» пропонував залишитися в клубі у другій Бундеслізі, але від таких продовжень, як від «Мотора», не відмовляються. Для мене на першому місці то, що «Мотор» виступає в елітній групі Ліги чемпіонів. Також дуже цікаво пограти в сеха-Лізі - це турнір хорошого європейського рівня. Там зібрані сильні команди. Це також було приводом погодитися на пропозиції «Мотора».
Коли «Мотор» проявив зацікавленість в твоє повернення?
Микола Стеапанец підходив кілька разів, починаючи з квітневих зборів у збірній. Це ще не було пропозицією, але він вже говорив, що хотілося б бачити мене в «Моторі». Обставини склалися так, що «Гуммерсбах» вилетів з Бундесліги і мій контракт з клубом на наступні два сезони не вступав в силу. Стояло питання про переукладення контракту або пошуку нового клубу. 9 червня «Гуммерсбах» зіграв останній матч в чемпіонаті, а 10 червня я вже знав, що мною цікавиться «Мотор». Але я попросив відкласти переговори на період ігор збірної. Не хотілося відволікатися на інші думки. Але відразу після збірної переговори поновилися і протягом двох-трьох днів я прийняв рішення на користь «МОТОРА».
Що ти придбав за два роки в Німеччині в ігровому і в життєвому плані?
Перш за все я отримав дуже багато ігрового досвіду. Я проводив на майданчику по 60 хвилин. Три тренера, які у нас були за цей період, довіряли мені, ставили і на захист, і в напад. Я вивчив німецьку мову, спілкувався в команді, все розумів. Якщо я потраплю в німецькомовну середу, то буду комфортно себе почувати. Було цікаво подивитися, як влаштована Бундесліги, і випробувати себе в ній.
Твоя статистика в Бундеслізі за минулий сезон: 29 матчів, 113 кидків і 79 голів, 43 результативні передачі, 27 блоків, 20 двохвилинний вилучень і три червоні картки. Що сам вважаєш найбільш примітним з цих показників?
Трохи не задався сезон в нападі, особисто для мене це погана статистика в атаці. Багато в чому це було пов'язано з травмою - переломом пальця на правій руці. Я дуже довго втягувався і не міг відчути м'яч після відновлення. Хотілося, б виступити краще - як в першому сезоні в «Гуммерсбасі». Його я провів успішніше.
Нагадаємо, що 20 липня «Мотор» вирушив на збори до Хорватії.
Віталій Петровський Джерело: ГК Мотор
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 01 травня 2024, 07:26 0

«Реал» зіграв унічию з мюнхенською командою на «Альянц-Арені» з рахунком 2:2