САНІН: «Клуби не мають прав укладати індивідуальні TV-контракти»

Віце-президент «Маріуполя» вважає, що телеправа повернулися в УАФ і були передані в УПЛ

Віце-президент «Маріуполя» Андрій Санін поділився своїми думками щодо створення єдиного телепулу в УПЛ:
«Ми підтримали єдиний пул і підписання контракту з телеканалами Футбол 1 / Футбол 2. Ми повинні формувати ринок платного футбольного TV, і сьогодні унікальний шанс це робити. Унікальність в тому, що після восьми років права повернулися в УАФ і були передані в УПЛ. Прем'єр-ліга на абсолютно законних підставах організувала тендер з продажу прав.
У клубів вже підписані індивідуальні контракти з трансляторами? Для того, щоб підписувати індивідуальний контракт, потрібно мати підставу. Протягом восьми років у клубів була така підстава, тому що в 2011 році ФФУ передала права клубам. Зараз прав у клубів немає, тому що вони повернулися в УАФ. А згідно статті 45 Закону України «Про фізичну культуру і спорт», цитую: «право на висвітлення фізкультурно-оздоровчих заходів шляхом трансляції зображення і звуку будь-якими засобами належить організатору фізкультурно-оздоровчих заходів».
Таким організатором є на сьогоднішній день українська Прем'єр-ліга. Тому клуби не мали права укладати індивідуальні контракти. Відповідно і TV-канал, який може бути стороною угоди, несе ризики, тому що буде порушувати ліцензійне право».
Микола Степанюк Джерело: Football.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 02 травня 2024, 06:40 59

Вже відомі всі 5 клубів: Байєр, Баварія, Штутгарт, РБ Лейпциг, Боруссія Д

Коментарі