Луїш Каштру: «Стартовий склад Шахтаря поки що не визначений»

Головний тренер донецького клубу задоволений товариським матчем проти «Колоса»

Наставник донецького «Шахтаря» Луїш Каштру прокоментував перемогу своєї команди в товариському матчі проти «Колоса» (2:0).
«Гра мені сподобалася, ми повністю змогли контролювати гру, причому в другому таймі навіть більше, ніж в першому. У першому таймі «Колос» в три паси міг добиратися до нашого штрафного, було досить небезпечно. У другому таймі ми додали, грали більш компактно, були терплячі в обороні. Також ми показували велику варіативність, коли володіли м'ячем і створювали більше гольових моментів. Це був приємний другий тайм, а в першому таймі ми не змогли глобально зробити те, що хотіли. Але в цілому матч у нас вийшов. Ми грали в не дуже швидкому темпі, але контролювали весь поєдинок.
На мою думку, «Колос» - дуже добре організована команда. У них відмінна лінія оборони, відмінна півзахист, хороша атака. Вони можуть користуватися розбалансованістю, неорганізованістю команд суперника. Це хороша команда для чемпіонату, звичайно, ми їх повинні поважати, і суперники теж повинні поважати цю команду.
Я задоволений сьогодні своїми гравцями. Хлопці багато працювали, дуже старанно. Є деякі речі, які потрібно відпрацювати, довести до ідеалу. Хоча ідеалу, звичайно ж, і не буває. У будь-якої команди є куди рости, протягом всього чемпіонату можна прогресувати. Не можемо сказати, що ми повністю готові, але й суперники аналогічно. Зараз тільки почнеться новий сезон. Ми розвиваємося і продовжимо це робити.
У першому офіційному матчі ми покажемо себе добре, як і суперник, але ми ще не досягли найвищої планки. З першого дня зборів ми готуємося до першого матчу з «Динамо» за Суперкубок. Ми знаємо, що хочемо показати, і постараємося це зробити найкращим чином. Це буде досить складна гра, без всяких сумнівів.
Завтра зіграємо товариський матч проти «Олімпіка», ця гра буде схожа на сьогоднішню. Ми постараємося контролювати гру і розкривати зони до воріт суперника. Грати збалансовано і без помилок в обороні. Всі гравці знають, що поки ще немає стартового складу, і далеко до першого офіційного поєдинку. Всі хлопці працюють, щоб бути частиною нашої команди. В такому дусі ми тренуємося і в такому дусі проведемо завтра матч проти «Олімпіка».
Микола Степанюк Джерело: ФК Шахтар Донецьк
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 30 квітня 2024, 17:20 10

Справжня класика європейського клубного футболу