Олександр ГВОЗДИК: «У чому проблема боксувати в Росії?»

Український поділився думками про війну на сході України

Чемпіон світу за версією WBC в напівважкій вазі Олександр Гвоздик (17-0, 14 КО) висловив свою позицію про війну з Росією.
- Ви поїдете боксувати в Росію, якщо там захочуть влаштувати вечір боксу?
- А в чому проблема? Ось, були до Сашка Усика питання. Якщо для тих, хто вважає Росію ворогом або загарбником, так людина поїхала в тил ворога, на очах у тисяч ворогів вразив їх солдата, вороги послухали український гімн, що в цьому поганого? Цим треба пишатися.
- Вам не здається, що проблема просто в прописці Олександра?
- Я думаю, що проблема в головах у людей. Війна - це все одно засіб наживи. Навіть якщо це священна війна з релігійних мотивів, то все одно верхівка переслідує свої матеріальні інтереси. Це може бути влада, корисні копалини і все інше. Не буває війни просто так, коли просто вирішили повоювати. Може, колись і було, за жінок, ще за когось.
Але сьогодні це все бізнес. Влаштували війну компанії, що виробляють техніку, заробляють на військовій техніці. Ніхто ж не воює, просто тому, що хтось когось образив. Воюють тому, що там є нафта, якісь стратегічні території, інтереси.
Колись Алі сказав: «Чому я повинен їхати воювати до В'єтнаму? І стріляти в якогось в'єтнамця, якого ні я ніколи в житті не бачив, ні він мене?». Людям нав'язують якусь ідеологію, що перетворює їх в інструменти.
Ось чому-то ми з росіянами стали ворогами. Чому? Тому що, наприклад, нашому президенту потрібна була димова завіса, щоб спокійно грабувати нашу країну. Як варіант.
Я не знаю, які там тонкощі. Але це точно не те, що на нас росіяни напали, щоб забрати території. Я вас благаю. Це скільки вам повинно бути років, щоб в це вірити? Що це тому, що одні говорять російською, інші - українською. Це ж нісенітниця. Може бути, я дурний. Але я в це не вірю.
Те ж саме Крим. Чому в Криму немає війни? Адже там не зробили жодного пострілу. Що, Крим не так важливий, як Донецьк або Луганськ? Думаю, що як стратегічний об'єкт він важливіше.
Я думаю, це все нав'язане людям, щоб відволікати їх від основних проблем. Плюс війна - це ж прибуткова справа.
Володимир Клепач Джерело: Трибуна
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 02 травня 2024, 12:21 7

Наставник може не допрацювати до кінця сезону

Коментарі