Марвін МАРТІНС: «В Карпатах можу зіграти правого захисника і вінгера»

Гравець розповів про перехід в українську команду

Нещодавно «Карпати» оформили перехід гравця збірної Люксембургу Марвіна Мартінса, який розповів про свою позицію на полі і цілі в новій команді.

- Я дуже щасливий, бо здійснилася одна з моїх цілей/ Я мріяв стати частиною професійного клубу, оскільки в Люксембурзі зробити це доволі непросто. Ця мрія здійснилася і я повністю задоволений. У мене з'явилася нагода виступати в хорошій команді у сильному чемпіонаті.

- Ти от-от напишеш нову сторінку цього чемпіонату і станеш першим представником Люксембургу, який виступав в елітному українському дивізіоні.
- Так, чув про цей факт і почуваюся по-особливому. Насправді це нормально, адже донедавна зовсім небагато гравців з Люксембургу виступали в іноземних лігах. Тепер ситуація змінилася. Мені приємно виконувати цю важливу місію і я сподіваюся, що проведу тут хороший період.

- Преса писала про німецький «Штутґарт».
- Так, це правда, однак ця зацікавленість мала місце ще раніше, не тепер.

- Можна припустити, що ти володієш відразу кількома мовами?
- Люксембург - це мультинаціональна країна, там дуже багато вихідців з інших країн. Тому люди знають чимало мов. Повноцінно я розмовляю п'ятьма: німецькою, французькою, англійською, португальською і люксембурзькою. Португальська є офіційною у Кабо-Верде, тому знаю її завдяки батькам. Щодо люксембурзької, то вона схожа на німецьку, але має свій особливий діалект.

- Ти добре зарекомендував себе на правому фланзі оборони «Карпат». При потребі можеш закрити іншу позицію?
- Традиційно я граю на позиції правого захисника, проте можу зіграти, як правий вінгер, більше зосередитися на атаці. Інколи мені доводилося грати в центрі поля. Певною мірою мене можна назвати універсалом.

Іван Зінченко Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 28 вересня 2024, 17:29 18

Одесити уникли поразки на 83-й хвилині