ПАЛКІН:«8 клубів прийняли рішення про укладення контракту з ТК Футбол»

За словами гендиректора Шахтаря, це рішення остаточне

Генеральний директор донецького «Шахтаря» Сергій Палкін розповів про позицію свого клубу щодо розширення Прем'єр-ліги і єдиний телепул для чемпіонату УПЛ.
«Якщо Федерація впевнена, що через один сезон у нас буде 14 клубів, тоді питань немає. Поки такої впевненості немає, тому ми запропонували переглянути це питання і зробити в наступних трьох сезонах 12, 12 і 16 команд, сподіваючись, що через два сезони буде можливість повернутися до 16-ти команд. Формат з 14-ма командами можна зробити, але знову ж, впевненості, що вони будуть, немає.
Чи будуть через два сезони ці 4 нових клуби - ніхто в цьому не впевнений. Кожен раз це питання буде переглядатися. За рік клуби, які хочуть вийти в Прем'єр-лігу, надаватимуть Федерації інформацію про інфраструктуру, про фінансовий фейр-плей, щоб бути впевненим в їх готовності потрапити у вищу лігу через рік. Ми можемо розширити чемпіонат і до 18-ти клубів, але в підсумку по ходу сезону втратимо шість.
Нинішній формат чемпіонату - без змін. Якщо буде 12 команд, то в наступному сезоні він залишиться таким же. Обмін між лігами при 16 клубах? Найпростіший варіант - це коли ви втрачаєте останню позицію, а решта команд заходять, щоб було 16 клубів.
Вісім клубів проголосувало за єдиний телепул, тому прийнято рішення про укладення контракту з ТК «Футбол» про трансляцію чемпіонату України. Це рішення остаточне. Хто відмовився, я думаю, ви дізнаєтеся».
Микола Степанюк Джерело: Динамоманія
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 03 травня 2024, 09:48 1

Ді Марія може опинитися в американському клубі

Коментарі