Хемілтон виграв гонку, епічна битва Ферстаппена, Леклера і Феттеля

Гонка в Великобританії завершилася перемогою місцевого кумира

Топ-10: Хемілтон, Боттас, Леклер, Гаслі, Ферстаппен, Сайнс, Ріккардо, Райкконен, Квят, Хюлькенберг

Очко за найшвидше коло: Льюїс Хемілтон (Мерседес)

Гран-прі Великобританії почався з надзвичайно цікавою боротьби між напарниками по Мерседесу. Валттері Боттас зберіг лідерство, але Льюїс Хемілтон тут же на нього насів і хотів скоріше обігнати. І навіть обігнав, але Боттас повернув собі позицію! Класна боротьба, і коли фін втратив позицію, то здавалося, що все вирішено, але Валттері зумів красиво повернутися на 1-е місце. При цьому було видно, що Феррарі і Ред Булл абсолютно не тримаються в ритмі лідерів і відстають.

Топ-5 становили Леклер, Ферстаппен і Феттель. Поки між ними йшла боротьба, до Феттеля під'їхав Гаслі і випередив його! У Феррарі явно проблеми на цьому треку, Ред Булл просто швидше. Тим часом Леклер і Ферстаппен поїхали на піт одночасно! І на піт-стопі Бики спрацювали краще, тому Ферстаппен зумів випередити Шарля! Однак після повернення на трасу Макс втратив зчеплення з треком і Леклер повернув собі третю позицію. Епічна битва, і Леклер явно не забув, що сталося в Австрії.



І все ж Ферстаппен не зліз зі свого суперника і обидва пілоти подарували нам чудовий бій. Макс протягом декількох кіл насідав, Шарль оборонявся до останнього і не пропустив його. Можливо, в результаті Ферстаппен пройшов би опонента, але пілот Альфа Ромео Антоніо Джовінаццо припустився помилки і його болід застряг в гравії. І це сейфіті-кар, який змінив все.

Хемілтон, який не був на піт-стопі, по суті, отримав безкоштовну зупинку і випередив Боттаса. Валттері просто не пощастило, і він залишився другим. Таку ж безкоштовну зупинку зробив Феттель, вискочивши на третє місце. А ось Леклер відкотився на 6-у позицію. Один сейфіті-кар змінив всю гонку. Особливо шкода Леклера, який по радіо поскаржився, мовляв, як так вийшло і чому не провели швидкий піт-стоп, але йому порадили тільки зосередитися на гонці. Леклер насів на Ферстаппена, але в красивій боротьбі все ж таки не зумів його пройти. А в Ред Буллі сказали Гаслі пропустити напарника, щоб Макс не втрачав час і наздоганяв Феттеля, який займав 3-е місце.

Попереду ж Боттас, який ще й повинен був їхати на піт, відпускав Хемілтона, який їхав до своєї перемоги. Ферстаппен наздоганяв Феттеля, обігнав його і ... Себ врізався в суперника! Макс уже провів обгін, але Феттель, можливо, припустившись помилки на гальмуванні, влетів в болід Ред Булла! Явна і чергова помилка пілота Феррарі. При цьому Ферстаппен продовжив свій рух, а Феттель поїхав на піт. На третє місце піднявся Леклер, а топ-5 доповнювали Гасли і Ферстаппен. Феттель же отримав штраф +10 секунд. Справедливо.


Ух, ось це етап. Що стосується переможця, то Хемілтон спокійно доїхав до перемоги, хоча не можна говорити, що дуже вже справедливо. Якби не сейфіті-кар, то Боттас мав всі шанси виграти, а так фін ще більше відпускає суперника в загальному заліку.

Топ-5 замкнули Леклер, Гаслі і Ферстаппен.

1. Льюїс Хемілтон (Мерседес) - 223
2. Валттері Боттас (Мерседес) - 184
3. Макс Ферстаппен (Ред Булл) - 136

4. Себастьян Феттель (Феррарі) - 123
5. Шарль Леклер (Феррарі) - 120

Іван Зінченко Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Авто/мото | 28 серпня 2024, 07:30 0

Вільямс замінив Сарджента

Коментарі