Збірна України зіграє на Всесвітніх пляжних іграх

Турнір пройде в Катарі

Збірна України отримала путівку на фінальний турнір Всесвітніх пляжних ігор, який відбудеться в Катарі.
Головний тренер національної збірної Євген Варениця підтвердив інформацію, що наша збірна отримала право виступити на Всесвітніх пляжних іграх, які пройдуть 12-16 жовтня поточного року в Катарі.
Нагадаємо, що в Іспанії на європейському відбірковому турнірі Всесвітніх ігор синьо-жовті посіли п'яте місце і повинні були грати поєдинок за путівку до фінальної частини з третьою командою КОНМЕБОЛ.
Збірна України вийшла у Суперфінал Євроліги
Однак, Ігри з фінансових причин перенесли з американського Сан-Дієго в Катар. Таким чином, Катар як господар змагань отримав право грати в фіналі, але відмовився від нього через фактичну відсутність команди.
В результаті з'явилася додаткова квота до фінальної частини турніру. Тому організатори скасували стиковий матч між представниками УЄФА і КОНМЕБОЛ, і збірна України автоматично кваліфікувалася на Всесвітні пляжні ігри. Також туди відправиться і третя команда американського відбору.
Таким чином, на сьогоднішній день визначилися 11 учасників чоловічої фінального турніру Всесвітніх пляжних ігор. Це збірні Іспанії, Італії, Росії, Швейцарії та України - від Європи, Ірану, Японії і ОАЕ - від Азії, Сенегалу і Марокко - від Африки, Соломонових островів - від Океанії. Ще п'ять учасників змагань в Катарі визначаться за підсумками відбіркових турнірів в Південній Америці і зоні КОНКАКАФ.
Віталій Петровський Джерело: Українська асоціація футболу (УАФ)
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 27 квітня 2024, 07:56 1

26 квітня королівський клуб обіграв «Реал Сосьєдад» 1:0