Євген ЯРОВЕНКО: «Від Дніпра залишилася команда ветеранів та автобус»

Колишній захисник «Дніпра» практично не вірить, що клуб знову воскресне

Колишній захисник «Дніпра» Євген Яровенко поділився своїми думками про новину, що знаменитий клуб припинив своє існування:
«Хто винен у зникненні «Дніпра», ми всі чудово знаємо. І важко повірити, що клуб знову воскресне. Багатомільйонна армія вболівальників просто осиротіла. На жаль, від клубу «Дніпро» залишилася тільки команда ветеранів, яка, сподіваюся, не зникне, і клубний автобус, дякую генеральному директору Андрію Стеценко, на якому добиралися з Дніпра до Борисполя. Так, можна від СК «Дніпро-1» прибрати одиничку, але це буде зовсім інша історія.
Про цю сумну новину дізнався в Ризі, куди ми їздили з ветеранами «Дніпра» з візитом у відповідь грати проти ветеранів збірної Латвії (зіграли внічию 2:2). На матч виходили з поганим настроєм, вже знаючи: ветерани ще є, а клубу вже немає. Ця новина обрушилася, як сніг на голову. Все жевріла надія, що він буде існувати, тому в голові не вкладається, ні у вболівальників, ні у ветеранів, що «Дніпро» залишився тільки в пам'яті, в кінохроніці і інтернеті.
З «Дніпром» брав участь в матчах Кубка Європейських чемпіонів, виграв Кубок СРСР 1989 року і срібні медалі. У той час «Дніпро» був у всіх на слуху, і багато футболістів хотіли грати в команді, але не всіх брали в ряди. Після «Кайрата» мені вдалося швидко влитися в колектив, і було відчуття, ніби завжди тут грав. Допомогли адаптуватися друзі по «Кайрату» Антон Шох, Едуард Сон, а також одноклубники по збірній Володимир Лютий, Вадик Тищенко, Олексій Чередник. Ще до «Дніпра» запрошував в київське «Динамо» Валерій Лобановський. Завжди мріяв грати в іменитому клубі, але так як це було в 1987 році, і Чорнобильська трагедія була на слуху, то чесно не ризикнув здоров'ям щойно народженого сина їхати до Києва. Багато хлопців вивозили своїх дітей в різні куточки Союзу. Пам'ятаю, Олександр Чивадзе запрошував Володимира Безсонова привезти дочку в Тбілісі. Тому Чорнобиль зіграв вирішальну роль у виборі команди. І до цього дня не шкодую про це».
Микола Степанюк Джерело: UA-Football
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 02 травня 2024, 07:01 0

Sport.ua разом із GGBET анонсує цікавий поєдинок

Коментарі