Світоліна зіграє в півфіналі Вімблдону!

Українка з п'ятої спроби подолала чвертьфінальний бар'єр турнірів серії Grand Slam

Найкраща українська тенісистка Еліна Світоліна (№8 WTA) продовжить тріумфальний виступ на Уїмблдоні.
24-річна українка в матчі 1/4 фіналу здолала Кароліну Мухову з Чехії (№68 WTA) і встановила національне досягнення. Раніше жодна з українок не грала у півфіналах турнірів Grand Slam.
Вімблдон. 1/4 фіналу
Еліна Світоліна (Україна) - Кароліна Мухова (Чехія) - 7:5, 6:4
Еліна вміє дивувати в найнесподіваніші моменти. Після перемоги на Підсумковому турнірі кожний наступний тріумф порівнюватимуть саме з Сінгапуром-2018.
Перед Уімблдоном Світоліна мала жахливу статистику: сім поразок в дев'яти матчах, українка програвала практично всім. Але, як і в кінцівці минулого сезону, їй вдалося вистрілити в той момент, коли в неї вже ніхто не вірив. Хто міг уявити собі, що перший півфінал Еліни на турнірах Великого шолома буде в Лондоні? Щось з області ненаукової фантастики.
Матч з Муховою став ідеальним продовженням усіх попередніх поєдинків на Вімблдоні. Так, у Еліни була хороша сітка, але хіба це вперше? Хіба ми вже не виводили її в півфінал Australian Open 2018, коли вона ще боролася в перших раундах.
Початок сьогоднішнього матчу склався дивно. Кароліна програла свою подачу, а потім включила режим Бога. За наступні чотири гейми Світоліна взяла одне очко, показник віннерсів / невимушених чешки був 15-5. Мухова посилала в ціль всі удари і, що найнеймовірніше, в захисній грі відчувала себе краще українки. На щастя, сил на продовження матчу в такому дусі у неї банально не вистачило, вона зменшила оберти і тут у всій красі постала Світоліна. Вона потихеньку перетягнула ковдру на себе, нав'язала зручну їй тактику і зрівнялася на п'яти, коли Кароліна виходила подавати на сет.
Доля першої партії вирішувалася в 11-му геймі, в якому Еліна тільки з п'ятого разу реалізувала прихований сетбол. Мухова намагалася, але сет залишився за українкою, в кінцівці вона виглядала набагато краще. Також подякуємо тросу, який сьогодні двічі в важливі моменти зіграв за Еліну, на Підсумковому турнірі він також значився в друзях українки.
Другу партію Світоліна грала краще Мухової, хоча і програвала на старті 0:2. Особливо це було помітно під час розіграшів важливих м'ячів. За рахунку 5:2 українка вийшла подавати на матч, але справу довелося відкласти ще на два гейми. На першому ж матчболі вдалося добре подати і чешка не зуміла повернути м'яч на іншу сторону корту.
Браво, Еліна! Вкотре критики осоромлені, а Світоліна встановила ще одне національне досягнення. У півфіналі нас чекає «класико» з Сімоною Халеп (№7 WTA). Битва обіцяє бути епічною.
Відзначимо, що раніше Еліна по два рази грала в чвертьфіналі Australian Open і Ролан Гаррос, але всі чотири спроби були невдалими.
Володимир Клепач Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Волейбол | 02 травня 2024, 09:31 2

На команду чекає виступ у Золотій Євролізі

Коментарі