Бразилія – Перу. Прогноз і анонс на фінальний матч Кубка Америки

У гонитві за довгоочікуваним трофеєм і з прицілом на сенсацію

У неділю, 7-го липня, у фінальному поєдинку Кубка Америки зустрінуться збірні Бразилії та Перу. Протистояння відбудеться в Ріо-де-Жанейро на стадіоні «Маракана».

Після тріумфу на Копа Америка в 2007-му році «пентакампеони» ніяк не могли дістатися до фінальної стадії турніру. Двічі збірна Бразилії закінчувала свій шлях у чвертьфіналі, а в 2016-му їх чекав повний провал, оскільки бразильці не зуміли подолати груповий етап. Головними кривдниками «селесао» тоді стала... команда Перу, яка в останньому турі з мінімальним рахунком обіграла грізних суперників і залишила їх на третьому місці групи В.

З домашнім Кубком Америки шанувальники збірної Бразилії пов'язували великі надії, і вони поки сповна виправдовуються. «Пентакампеони» дісталися до вирішального протистояння, хоча труднощі зустрічалися на їхньому шляху. Наприклад, в чвертьфіналі «селесао» змогли пройти Парагвай тільки після серії пенальті. Відзначимо, що як раз «гуарані» в 2011-му та 2015-му вибивали бразильців в 1/4 фіналу і робили це саме завдяки післяматчевій «лотереї».

Збірна Бразилії буде однозначним фаворитом вирішального протистояння. «Селесао» вже зустрічалися з перуанцями в груповому турнірі, і підопічні Рікардо Гареки начисто програли з рахунком 0:5. Звичайно, діють бразильці не так потужно, як того хотілося б їхнім шанувальникам (втім, до цього вже починають звикати), але в даний момент команді Тіте потрібен результат. І трофей. «Грати в футболці Бразилії, вдома, в фіналі - це щось неймовірне. Особливо після того, як ми довго не грали в таких іграх. Але кожен фінал - завжди найскладніший матч. Ми дуже поважаємо Перу і впевнені, що матч буде дуже складним», - зазначив напередодні зустрічі півзахисник «селесао» Каземіро.

Не можна також не згадати, що до фіналу «пентакампеонам» вдалося зберегти свої ворота в недоторканності. Велика заслуга в такому досягненні належить голкіперу Алісону Беккеру, який останній раз пропускав більше двох місяців тому.

Якщо участь господарів Кубка Америки в фінальному протистоянні цілком очікувана, то про збірну Перу такого сказати не можна. «Інки» тільки з третього місця групи вийшли в плей-офф, а в 1/4 фіналу зуміли пройти команду Уругваю. Півфінальна дуель «червоно-білих» з Чилі стала одкровенням для любителів футболу, адже їх розгромну перемогу навряд чи могли очікувати навіть самі оптимістично налаштовані шанувальники «біло-червоних».

Втім, ця команда справила хороше враження своєю грою ще на торішньому чемпіонаті світу. З групи перуанці не вийшли, але нерви своїм суперникам пошарпали неабияк. І в неділю «інки», без сумніву, спробують зробити сенсацію, втретє в своїй історії завоювавши Кубок Америки. До речі, збірна Перу двічі брала участь у фінальних протистояннях і обидва рази його вигравала.

Бразилії у фіналі не зможе допомогти Вілліан, який отримав пошкодження в матчі з Аргентиною. Також під питанням участь у поєдинку Рішарлісона. Тренерський штаб збірної Перу не зможе розраховувати на Джефферсона Фарфана, але лідер «інків» вибув зі складу ще до чвертьфіналу.

Орієнтовні склади:

Бразилія: Алісон, Алвес, Сілва, Маркіньос, Сандро, Артур, Каземіро, Жезус, Коутіньйо, Евертон, Фірміно

Перу: Гальесе, Адвінкула, Самбрано, Трауко, Абрам, Тапіа, Йотун, Каррільо, Флорес, Куева, Геррейро.

7 липня, неділя
Бразилія - Перу
Ріо-де-Жанейро. Стадіон «Маракана». 23:00
БРАЗИЛІЯ - ПЕРУ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Арбітр: Роберто Тобар (Чилі)
Прогноз Sport.ua - 2:0
ЗРОБИТИ СТАВКУ


Олександр Тішура Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 01 травня 2024, 23:38 0

Кріштіану оформив дубль за «Аль-Наср» у ворота «Аль-Халіджа»

Коментарі