Йожеф САБО: «Не підтримую зміни в регламенті чемпіонату»

Колишній наставник «Динамо» - про матчі плей-офф за потрапляння в Лігу Європи

Колишній наставник «Динамо» і збірної України Йожеф Сабо вважає, що матчі плей-офф за потрапляння в Лігу Європи - штучна міра.
- Чи є передумови до того, щоб майбутній чемпіонат буде більш конкурентоспроможним, ніж попередній?
- Звичайно є. Правда, присутні питання до «Шахтаря», точніше, до головного тренера команди, який поки шукає оптимальне поєднання футболістів основного складу. Але це можна списати на підготовчий період, адже у Луїша Каштру два рівноцінні склади. Думаю, до початку чемпіонату у гірників все встане на свої місця.
Вірю, що інтрига в боротьбі за перше місце буде набагато цікавішою, ніж в минулій першості, оскільки у «Динамо» склад зберігся і кияни зроблять все, щоб виграти золоту гонку.
«Зорю» очолив Віктор Скрипник. Як гравець він був розумним виконавцем. Вважаю, що і в якості тренера він зможе проявити себе в Україні. Принаймні за кордоном фахівця вдалося заробити авторитет.
Думаю, і інші команди, які заявляють про свої цілі, будуть їм відповідати. Зокрема, більшого чекаю від «Десни», у якої є потенціал боротися не за сьоме місце, а за право брати участь в єврокубках.
Ті фахівці, які говорять, що в Україні немає футболу, не праві. Юнацька збірна України стала чемпіоном світу, головна команда країни впевнено лідирує у своїй відбірній групі. «Шахтар» і «Динамо» постійно беруть участь в групових раундах єврокубків, чому не можуть похвалитися команди з більш стабільних у фінансовому плані чемпіонатів, тому в майбутнє вітчизняного футболу я дивлюся з оптимізмом. У нас є перспективна молодь, яку не потрібно тримати на лавці запасних, а більше їм довіряти ...
- Зміни в регламенті посилять інтригу?
- Ні. Я це не підтримую. Це штучна міра. Є чемпіонат, грайте, боріться за місце в першій шістці, а хто не зміг цього зробити, ведіть боротьбу за виживання. Неправильно, коли, наприклад, команда, що зайняла за підсумками регулярного чемпіонату четверте місце, буде грати в матчах плей-офф за право брати участь в єврокубках.
- Хто може стати командою-відкриттям?
- Зараз важко сказати, як мінімум до закінчення трансферного періоду. «Дніпро-1»? Не знаю не знаю. Дмитро Михайленко виконав хорошу роботу, за два роки заробивши з підопічними місце в еліті, але я поки не бачу у них посилення, яке б могло дозволити команді боротися за високі місця. Може, «Зоря», але знову ж таки, подивимося, як команда прийме вимоги Віктора Скрипника. Команду покинув Олександр Караваєв, а це був лідер колективу. Вище я згадував про «Десну», тому чекаю від колективу Олександра Рябоконя прориву в майбутньому сезоні.
Володимир Клепач Джерело: zbirna.com
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 27 квітня 2024, 00:05 16

На українського воротаря свого часу претендували «Наполі» та «Ліверпуль»

Коментарі