Гучний скандал. Бубку звинуватили в корупції з вибором столиці ОІ-2016

Колишній губернатор штату Ріо-де-Жанейро розповів сенсаційні подробиці

Колишній губернатор штату Ріо-де-Жанейро Сержіу Кабрал повідомив, що Сергій Бубка та ще 8 членів МОК отримали гроші за голосування під час вибору столиці Олімпіади-2016, яка відбулася в бразильському Ріо-де-Жанейро.
Сержіу Кабрал заявив в Федеральному суді Бразилії, що підкупив не менше дев'яти членів Міжнародного олімпійського комітету, щоб заручитися перемогою для Ріо. На ці цілі було витрачено не менше двох мільйонів доларів. Серед інших одержувачів коштів Кабрал назвав легенду української легкої атлетики, президента НОК України Сергія Бубку і російського плавця, чотириразового олімпійського чемпіона Олександра Попова.
Кабрал розповів, що нібито під час однієї із зустрічей в серпні 2009 року тодішній глава Національного олімпійського комітету Бразилії Карлос Артур Нузман познайомив його з президентом Міжнародної асоціації легкоатлетичних федерацій (IAAF) Ламіном Діаком. За словами Кабрала, Нузман зазначив, що Діак може забезпечити Ріо ​​п'ять або шість голосів в обмін на 1,5 мільйона доларів. Передбачається, що платежі здійснювалися через сина Діака, Папу Массату Діака. У вересні 2009 року, за словами Кабрала, Папа Діак запропонував йому, що може забезпечити 9 голосів, але йому потрібно ще 500 тисяч доларів. Кабрал погодилася на операцію.

Президент НОК України Сергій Бубка повністю відкинув усі звинувачення, написавши в твіттері: «Я повністю відкидаю всі фальшиві заяви колишнього губернатора штату Ріо, який в даний час відбуває тривалий термін за корупцію. Містер Діак ніколи не звертався до мене з приводу мого голосу на виборах міста-господаря Олімпійських ігор-2016. Мої адвокати звернуться до містера Діака, щоб він дав пояснення твердженням містера Кабрала, який в своїх свідченнях помилково стверджує, що містер Діак міг отримати мій голос. Я доручаю своїм адвокатам скористатися всіма правовими засобами, які вони мають в своєму розпорядженні, щоб захистити мої права».


Микола Степанюк Джерело: Twitter
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Хокей | 06 травня 2024, 14:00 3

Українська збірна пробилася до Дивізіону 1A

Коментарі