Реформа ЛЧ. Півфіналісти отримають путівку в наступний розіграш?

Президент УЄФА спростував чутки про створення Європейської суперліги

Александер Чеферін, президент УЄФА, розповів, що можуть бути внесені деякі зміни в розподіл путівок в Лігу чемпіонів.
Він пояснив, що є пропозиція, згідно з якою команди, які досягли останніх раундів (наприклад, півфіналу або чвертьфіналу), будуть автоматично кваліфікуватися в наступний розіграш ЛЧ. Це дозволить уникнути сценарію нинішнього літа, коли півфіналіст «Аякс» повинен проходити кваліфікаційні раунди, щоб досягти групового етапу.
Чеферін сказав: «Ми хотіли б захистити такі команди, як «Аякс» в цьому році або «Монако» і «Лестер Сіті» в попередніх сезонах. «Аякс» грав в півфіналі в цьому році, і тепер їм доведеться продати всіх своїх гравців, тому що вони не знають, чи потраплять до Ліги чемпіонів в наступному році. Я не думаю, що ми повинні захищати занадто багато клубів, тому що тоді буде занадто закрита ліга, але я думаю, що ми повинні захистити деякі клуби. Ідея полягає в тому, що ті клуби, які виходять в певний етап змагання, можуть змагатися і в наступному році. Але це питання тільки в стадії обговорення. У нас буде зустріч 11 вересня, щоб обговорити його з лігами і клубами».
Чеферіна також запитали про його реакцію на чутки про створення Європейської суперліги. Президент УЄФА відповів: «Суперліги ніколи не буде, поки я тут».
Микола Степанюк Джерело: The Times
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 06 травня 2024, 11:30 8

У підопічних Юрія Максимова у разі перемоги ще збережуться шанси на бронзові нагороди

Коментарі