Мотор заявляється в SEHA-League

Семиразовий чемпіон України виклав свою позицію щодо дебюту в міжнародному проекті

Гандбольний клуб «Мотор» опублікував відкритий лист, в якому виклав свою позицію щодо свого дебюту в міжнародному проекті SEHA-League.
- З наступного сезону запорізький «Мотор» збирається дебютувати в SEHA-League - турнірі, в якому беруть участь чемпіони Словаччини, Хорватії, Угорщини, Румунії, Білорусі, Сербії, Північної Македонії, Боснії і Герцеговини. Переможцем турніру в минулому сезоні став «Вардар» (Північна Македонія), який паралельно переміг і в розіграші Ліги чемпіонів. Прийнявши пропозицію брати участь в майбутньому сезоні в SEHA-League «Мотор» зіткнувся з нерозумінням цього кроку з боку Федерації гандболу України. ФГУ бентежить факт, що одним із спонсорів SEHA-League є Газпром.
Однак, дотримуючись цієї логіки, донецький «Шахтар» повинен відмовитися від участі в груповому турнірі футбольної Ліги чемпіонів, адже Газпром є також одним із спонсорів Ліги чемпіонів УЄФА.
На жаль, керівники ФГУ не розуміють, що участь в такому конкурентному турнірі як SEHA-League принесе користь і відкриє нові можливості для гандбольного клубу «Мотор» і мінімум 7 наших гравців - членів національної збірної України, а також для ФГУ в цілому, - зазначає у відкритому листі керівник клубу Олімпій Покатов. - Керівництво ФГУ, можливо, не в курсі, що «Мотор» через відсутність належного рівня конкуренції у внутрішньому чемпіонаті, з метою пошуку якісних спаринг-партнерів змушений щорічно в січні виїжджати до Німеччини, Польщі, Словенії, Білорусі.
У відкритому листі Олімпій Покатов підкреслює, що Міністерство молоді та спорту України від 4 червня 2019 року проінформувало керівництво ФГУ про певні обмеження, але вони абсолютно не стосуються клубних питань і тим більше SEHA-League. Ніякої заборони на виступ клубних українських команд в змаганнях на території європейських країн не існує.
Нагадаємо, раніше «Мотор» дізнався суперників у Лізі чемпіонів.
Денис Шаховець Джерело: ГК Мотор
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 03 травня 2024, 11:30 10

У пресу потрапила інформація про часи роботи нинішнього коуча «Шахтаря» у «Твенте»

Коментарі