Президент ФВУ образив чемпіонку Ганну Соловей. Вона вимагає відставки

Чемпіонка Європейських ігр Ганна Соловей вимагає відставки президента федерації велоспорту

Не встигли українські призери Європейських ігр повернутися з Мінська і отримати заслужені овації на свою адресу, як в одній з федерацій розгорівся серйозний скандал. Мова про федерацію велоспорту України, президент якої, Олександр Башенко - бізнесмен, син колишнього президента федерації велоспорту України Бориса Башенко і столичний забудовник, публічно образив і пообіцяв вигнати зі збірної чемпіонку Європейських ігор Ганну Соловей.

Почалося все з того, що паблік федерації велоспорту України привітав голову Київської міської федерації велоспорту Мухомора С.В. з золотом Ганни Соловей на Європейських іграх в Мінську. У коментарі спортсменка спробувала поправити автора пабліка, зазначивши, що вже не є підопічною тренера Сергія Базіна і не представляє Луганськ, після чого в адресу спортсменки посипалася добірна лайка з боку президента федерації Башенко.

«Їздиш на моєму велосипеді, їздиш в моїй формі, на голові у тебе мій шолом, що ти ще хочеш, щоб я тебе возив. Я не Базін, запам'ятай, принцеса. Будеш робити роботу приймемо тебе, будеш смердіти, проженемо і не згадаємо як звали».

«Це не ваша форма, не ваш шолом, з вашого тут тільки велосипед, який не витримав і року. Я і так роблю свою роботу, і вам не дозволю ноги об себе витирати. Ви мене не брали, щоб погрожувати вигнати», - відповіла Соловей. «Дивуюся вашій некомпетентності. Дуже хотілося б дізнатися, чому вітаєте незнайомого мені чоловіка, якого я ніколи не бачила, при цьому берете моє фото і мій результат».

Після цього Башенко пообіцяв накласти штраф на Соловей за «вонідло в соцмережах», вигнати зі збірної України. Крім того, сказав, що спортсменка випадково виграла Європейські ігри, а тепер зайшла на мінне поле. Також Башенко нагрубив людям, які заступилися за Ганну.

Цікаво, що через кілька днів, по приїзду Башенка з Мінська, скандал отримав продовження. Президент ФВУ нахамив журналістці телеканалу СТБ Олені Лунькова, яка записувала з ним інтерв'ю про ситуацію з Ганною Соловей. За словами журналістки, Башенко був напідпитку і від нього тхнуло алкоголем.

Ганна Соловей в інтерв'ю зазначила, що чекає на відставку Башенка з поста президента федерації велоспорту України. «Президент федерації велосипедного спорту України апріорі не може бути таким хамом. Я чекаю відставки», - сказала Соловей.

Міністр спорту України Ігор Жданов на своїй сторінці в соцмережі став на захист спортсменки: «Що стосується загроз керівника Федерації велосипедного спорту виключити чемпіонку II Європейських ігор Ганну Соловей зі складу збірної команди України. Національна збірна команда України формується за поданням профільної федерації, але наказом Міністерства спортсменкою Ганною Соловей укладений контракт саме з Міністерством молоді та спорту і розірвати його може тільки цей орган виконавчої влади.

Згідно спортивного принципу, немає ніяких підстав розривати цей контракт з успішною велогонщицею, яка має всі шанси поборотися за нагороди для України на літніх Олімпійських іграх в Токіо 2020», - написав Жданов.

Що стосується Башенко, то він поки на своєму посту і у відставку йти не збирається. Але, за словами першого віце-президента ФВУ і відомого в минулому велогонщика Андрія Гривка, найближчим часом буде скликано президію федерації велоспорту.

На ній, зокрема, піднімуть питання про доцільність роботи президента федерації і зняття Башенка з поста президента федерації велоспорту України.

Сергій Циба Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Інші види | 02 травня 2024, 07:12 0

Українські гімнасти повернулися із 6 медалями (3 золота, 2 срібла, 1 бронза)

Коментарі