8 фактів про майбутнього суперника Ломаченка, які потрібно знати

Британець Люк Кемпбелл не буде простим суперником для українця

Люк Кемпбелл - британський боксер-професіонал і номер один рейтингу WBC, за який він 31 серпня боксуватиме з українцем Василем Ломаченком. Українського чемпіона за версіями WBA і WBO, до речі, в рейтингу Всесвітньої боксерської ради немає, але йому пішли назустріч, дозволивши відразу провести поєдинок за титул.

Майки Гарсія - один з найбажаніших суперників в кар'єрі Василя залишив пояс WBC і з самого початку планувалося, що спочатку Люк спробує завоювати цей трофей, а вже потім, можливо, буде об'єднувати його з поясами Ломаченка. Серед потенційних суперників називали росіянина Заура Абдулаєва (номер два рейтинги) і Девіна Хейні (номер три рейтингу). Хейні і зовсім підписав контракт з DAZN і мав всі шанси на цей бій, але, мабуть Едді Хірн і Боб Арум зуміли домовитися між собою і з Радою, щоб не затягувати цей процес.

Отже, факти про майбутнього суперника Ломаченка.

1. Кемпбелл перейшов у професіонали в той же рік, що і Лома, але на кілька місяців раніше. На даний момент у нього двадцять перемог, дві поразки і шістнадцять перемог достроково.

2. Ломаченко багато що об'єднує з його майбутнім суперником. Вони обидва ставали олімпійськими чемпіонами в 2012-му році - Вася в вазі до 60 кг, а Люк - до 56 кг, а також билися з однією і тою ж людиною в професіоналах. Українець переміг Хорхе Лінареса, побувавши в нокдауні, британець також побував в нокдауні, але програв за очками.

3. На відміну від Ломи, який ставав чемпіоном світу вже в трьох вагових категоріях, Кемпбелл не такий успішний. Люк володів поясом WBC International, а свій головний шанс в бою з Лінаресом не використав.

4. Якщо говорити про габарити, то суперник знову більше Василя. Він вище на п'ять сантиметрів і має розмах рук більше на цілих чотирнадцять сантиметрів. Люк - великий легковаговик, Василь - невеликий легковаговик. Як мінімум через це не повинно бути просто. А якщо згадати, що британець - олімпійський чемпіон, проблеми додаються.

5. З ударом у Люка також все в порядку. 73% своїх поєдинків він завершив достроково. Василь завершив 71% достроково, але програвав менше: у Ломи одна поразка, а у його суперника - дві. Крім Лінареса, Кемпбелл програв Івану Менді. Француз особливими талантами не відзначався ніколи, за габаритами менше англійця, але переміг того також за очками.

6. За межі Великобританії Люк виїжджав два рази і обидва - в США. Один раз він переміг Стіва Трамбле, вдруге програв тому самому Хорхе. Але оскільки бій пройде в Лондоні, Кемпбеллу і Едді Хірну це лише на руку.

7. Кажуть, це потенційний мегафайт? Безумовно, так. Якщо ви пам'ятаєте, які проблеми Педраса створив Василеві в їх бою, то хочеться сказати, що габарити Люка майже ідентичні габаритам Хосе. При цьому, він - олімпійський чемпіон, дуже навчений, класний боєць. З іншого боку, судячи з поєдинку з Кроллою, Василь набрав фізично і не втратив у швидкості, тому так складно може і не бути. Поки це все лише ворожіння на кавовій гущі.

8. Кемпбелл налаштований рішуче, заявляючи, що цей бій - ще один день в офісі і він буде битися з людиною, а не Зевсом. Хірн впевнений в своєму підопічному, що небезпечно, враховуючи суддівство в Великобританії. З іншого боку, в кар'єрі Василя кожен наступний суперник так впевнений в собі. Результат ми бачимо кожен раз.

Лев КРАВЦІВ

Сергій Циба Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Хокей | 05 травня 2024, 08:55 4

Угорщина та Словенія підвищилися у класі за підсумками виступів у Дивізіоні 1A

Коментарі