Українці завоювали 5 медалей у легкій атлетиці на Європейських іграх

Золото в естафеті 4х400 метрів і гонці переслідування дісталося Україні

Українці завоювали 5 медалей на змаганнях з легкої атлетики на Європейських іграх 2019 в Мінську, серед яких дві золотих, одна срібна і дві бронзові нагороди.
Золото в змішаній естафеті 4х400 метрів дісталося українській команді в складі Ганна Рижикова, Станіслав Сеник, Тетяна Мельник, Данило Даниленко. У гонці переслідування золото також у збірної України, за яку виступали Євген Гуцол, Ольга Ляхова, Олексій Поздняков, Янна Качур.
Українська спортсменка Марина Бех-Романчук завоювала бронзову медаль. У стрибках в довжину 23-річна спортсменка з результатом 6.58 метра поступилася лише двом суперницям, росіянці Олені Соколовій (6.76) і білорусці Анастасії Мірончік-Іванової (6.71).
Також бронзову медаль в стрибках у висоту завоював Богдан Бондаренко. Срібну нагороду отримала Ганна Плотіцина в бігу на 100 метрів з бар'єрами.
Змагання з легкої атлетики на Європейських іграх проходять в новому командному форматі, Динамічна нова атлетика (Dynamic New Athletics). У кваліфікаційному раунді 24 збірні були розділені на 4 групи, в кожній з яких змагалися представники 6 країн. Переможці кожної групи (в числі яких і Україна), а також дві команди з тих, що посіли другі місця в своїх групах, пройшли відразу в півфінальні змагання. Крім того, визначені переможці та призери в 9 окремих видах програми за підсумками порівняння результатів усіх учасників турніру.
Микола Степанюк Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 03 червня 2024, 11:46 25

Перший спаринг «синьо-жовтих» у програмі підготовки до Євро-2024

Коментарі