Мирон МАРКЕВИЧ: «Україна заявила про себе на повний голос»

Відомий фахівець прокоментував успіхи різних збірних України

Глава комітету національних збірних команд Української асоціації футболу Мирон Маркевич прокоментував останні успіхи збірних України різних вікових груп.

- Мироне Богдановичу, нинішній футбольний сезон для нашої країни завершився - краще не буває?
- Безперечно. Команда Андрія Шевченка виграла два матчі відбору Євро-2020 і упевнено лідирує у своїй групі. Молодіжка нарешті перемогла на Турнірі Валерія Лобановського, а збірна U-20 так узагалі стала чемпіоном світу. Одним словом - молодці! Україна заявила про себе на повний голос.

- Проте тепер усе в руках підопічних Андрія Шевченка?
- Без сумніву. Думаю, семи очок в останніх чотирьох матчах повинно вистачити, щоб виконати завдання. Хоча, вважаю, тренерський штаб збірної України буде налаштовувати гравців на максимальний результат.

- Максимального результату на чемпіонаті світу домоглася збірна України U-20. До початку мундіалю ви могли припустити, що ця команда досягне вершини?
- Не думаю, що взагалі в країні було багато людей, які передбачали чемпіонство збірної України. Хоча, знаючи характер і амбіції Олександра Петракова, я був упевнений, що синьо-жовті не пастимуть задніх. Вважаю, що зі своїм послужним списком наставник награв на перемогу на мундіалі.

- Чи не весь склад команди Олександра Петракова може посилити молодіжну збірну країни. Команда в Руслана Ротаня вимальовується ще та?
- На папері - так. Але тренер повинен правильно все з'єднати. Після успіху на чемпіонаті світу планка для молодіжної та юнацьких збірних країни піднята високо. Восени розпочинається відбірний турнір у молодіжки, і від підопічних Руслана Ротаня чекатимуть гарного виступу.

Іван Зінченко Джерело: Українська асоціація футболу (УАФ)
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 05 травня 2024, 20:34 5

Дивіться найцікавіші моменти матчу 27-го туру УПЛ

Коментарі