Збірна Португалії стала переможцем першої в історії Ліги націй

Перемогу в фіналі з Нідерландами португальцям приніс результативний удар Гуедеша

«Це наш третій фінал, і я сподіваюся, що ми зможемо виграти другий трофей. Це було б здорово. У мене є надія - і у команди теж. Ми налаштовані позитивно і граємо вдома», - зазначив перед фінальним протистоянням Ліги націй лідер збірної Португалії Кріштіану Роналду. До речі, сам Кріш брав участь у всіх трьох згаданих ним фіналах. Перший з них відбувся ще в 2004-му. Саме завдяки блискучій грі свого лідера, який відзначився хет-триком, «європейські бразильці» в півфіналі здолали Швейцарію. У голландців були свої герої. Наприклад, Жоржиньо Вейналдум та Вірджіл ван Дейк, які тиждень тому стали переможцями Ліги чемпіонів, явно мали намір завершити сезон виграшем трофея з національною командою.

З кадрових втрат відзначимо португальця Пепе, який отримав травму в півфіналі. Зате повернувся в обойму господарів Фіналу чотирьох Данило, який пропускав зустріч з Швейцарією через дискваліфікацію.

Перший тайм протистояння, будемо відверті, дещо розчарував любителів футболу, спраглих бачити швидкісну гру з великою кількістю гострих моментів. Голландці виглядали втомленими - все-таки, 120 хвилин півфінальної зустрічі не могли не позначитися. «Помаранчеві» довго розігрували м'яч, але що-небудь варте у штрафному майданчику суперників створити не змогли. Як підсумок, нуль ударів в площину воріт Руї Патрісіу до перерви.

Португальці в плані творення були більш цілеспрямованими. Кілька разів погрожував дальніми ударами Бруну Фернандеш (в одному з епізодів свою команду виручив Сіллессен). Опинявся на ударних позиціях і Роналду. Спочатку з його ударом після навісу кутового впорався Сіллессен, а потім Кріштіану метрів з двадцяти пробив в руки голкіперу.

Куди веселіше почали розвиватися події в другій половині зустрічі. Помітно додали в русі «помаранчеві», чому також посприяв Квінсі Промес, яктй
увійшов в гру після перерви. Саме після його удару Патрісіу довелося по-справжньому вступити в гру і перевести на кутовий м'яч, що летів в кут. Не відсиджувалися в обороні і португальці. А на 60-й хвилині рахунок був відкритий. Бернарду стягнув на себе кількох захисників і відпасував на лінію штрафного Гуедешу, який потужним ударом відправив м'яч у ворота.

Ситуація змусила «помаранчевих» ще більш активно шукати шляхи до штрафного суперників. Головою бив Депай, і Патрісіу знову виручив свою команду. Трохи не вистачило точності удару де Рона з-за меж штрафного. Але збірна Португалії прекрасно вміє оберігати здобуту перевагу, що вона продемонструвала на останньому чемпіонаті Європи. Вийшло це зробити і цього разу. Поєдинок так і завершився з мінімальним рахунком на користь «європейських бразильців», які стали переможцями першої в історії Ліги націй.


Ліга націй. Фінал.

Португалія - ​​Нідерланди - 1:0


Гонсалу Гуедеш (60)

Дензел Дюмфріс (88), Вірджіл ван Дейк (91)

Португалія: Руй Патрісіу - Рафаел Геррейру, Жозе Фонте, Рубен Діаш, Нелсон Семеду - Вільям Карвалью, Бруну Фернандеш (Моутінью, 81), Перейра Данило - Бернарду Сілва, Гонсалу Гуедеш (Рафаел Сілва, 75), Кріштіану Роналду

Нідерланди: Яспер Сіллессен - Дензел Дюмфріс, Маттейс де Лігт, Вірджіл ван Дейк, Дейлі Блінд - Мартен де Рон (Люк де Йонг, 82), Френкі де Йонг, Жоржиньо Вейналдум - Стівен Бергвейн (Донні ван де Бек, 60), Мемфіс Депай, Райан Бабель (Квінсі Промес, 46)

Арбітр: Альберто Ундіано Мальєнко (Іспанія)

Стадіон: Драгау (Порту, Португалія)

ПОРТУГАЛІЯ - НІДЕРЛАНДИ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Олександр Тішура Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 04 травня 2024, 08:01 1

«Бенфіка» з 1963 по 1965 рік не програвала протягом 48 матчів

Коментарі