Світоліна залишає Ролан Гаррос, поступившись Мугурусі

Перша ракетка України програла іспанці в двох сетах

Перша ракетка України Еліна Світоліна (№9 WTA) завершила виступи на Відкритому чемпіонаті Франції.
У третьому колі українка у двох сетах поступилася іспанці Гарбінє Мугурусі (№19 WTA).
Ролан Гаррос. Третє коло
Еліна Світоліна (Україна) - Гарбінє Мугуруса (Іспанія) - 3:6, 3:6
Початок першого сету злегка здивував. У Світоліної взагалі не йшла подача, вона віддавала свої гейми з надзвичайною простотою. За підсумком першої партії Еліна подала 36% першої і виграла всього... 7 очок в п'яти своїх геймах. Більш того, в чотирьох з них українка брала по одному розіграшу.
Спочатку цей жах вдавалося компенсувати грою на прийомі. Все ж, деякі інші компоненти сьогодні були трохи краще. Іноді виходило проявляти активність, іноді - добре перестрілювати Мугурусу на задній лінії. Але це не могло тривати вічно. Як тільки у іспанки прорізалася потужна перша подача в кінці восьмого гейму, вона відразу ж захопила ініціативу. Простіше кажучи, при тій грі, яка була на корті, це був вирок у першому сеті. Далі пішов потрійний сетбол і все швидко закінчилося.
У другій партії перша подача Світоліної раптово повернулася, але Муругуса не зменшила оберти. До четвертого гейму йшла рівна боротьба, після чого Еліні вдалося відіграти пару брейкпоинтів, а потім вже самій заробити потрійний, успішно його реалізувавши. Здавалося, що довгоочікуваний злам стався, залишалося тільки вдало подати. На жаль, досвідчена Гарбінє не далася, на більше-менше вона зробила зворотній брейк, після чого Світоліна знітилася і взяла всього 4 очки за останні 3 гейми.
Поразка повністю по грі, Мугуруса останнім часом додала, та й в Парижі вона завжди грала непогано (6-0 в матчах третього кола). Далі трав'яний сезон, під час якого Еліні не так багато захищати і краще присвятити себе повному відновленню від травми. Рятувати цей сезон буде дуже важко, але здоров'я на першому місці.
У четвертому колі Мугуруса змагатиметься проти Слоан Стівенс (№7 WTA).
Після турніру Еліна може втриматися в першій десятці, на даний момент вона займає сьоме місце в онлайн-рейтингу.
Володимир Клепач Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Теніс | 04 травня 2024, 23:55 1

Іга виграла у Аріни у фіналі ґрунтового турніру WTA 1000 у Мадриді

Коментарі