Богдан БЛАВАЦЬКИЙ: «Мій контракт закінчується через два дні»

Наставник «Львова» прокоментував поразку від донецького «Шахтаря» (0:3)

Головний тренер ФК «Львів» Богдан Блавацький підбив підсумки поразки від «Шахтаря» (0:3) в поєдинку 32-го туру УПЛ.

- Сьогодні ми мали великі проблеми зі складом. У матчі з «Динамо» перелом другого-третього хребців дістав Насонов, струс мозку в Парамонова. Також четверту жовту картку заробив капітан команди Борзенко. Фактично лінія оборони в нас була відсутня. Мали два дні, аби «зліпити» тих захисників, що ви бачили. У першому таймі намагалися грати дисципліновано. Так було доти, доки «Шахтар» не ввімкнув швидкості, які повинен умикати чемпіон. До пропущеного м'яча ми якось устигали грамотно перебудовуватись і дисципліновано діяти позаду. А після… Статистика підказує: у вісьмох матчах, що команда провела зі мною, одного разу виграли та одного разу завершили внічию, а в інших випадках, крім мінімальної поразки вдома від «Динамо», більшість м'ячів ми пропускаємо після 65-70 хвилин. Так сталося й зараз. Там рикошет, там постелився і не дотягнувся, там не встиг… Єдине, що тішить, - дебютували місцеві вихованці Брама, Хімчак, Іваночко та Пентелейчук. Отже, напевно, рухатимемось у цьому напрямку.

- Чи вдоволені ви тим, як вихованці ФК «Львів» себе зарекомендували на полі?
- Пентелейчукові дещо потрібно підказувати тактично. Хімчак у принципі виконав поставлене завдання - з того флангу Матвієнко не зробив майже жодного прострілу. Брама в епізоді на 90-й хвилині зіграв корпусом і показав, що він міцний хлопець. Іваночку б трохи більше з м'ячем зустрічатись, однак зрештою це дебют проти чемпіона - відповідно, психологія. А завтра вони ще проводитимуть матч за U19 з «Динамо». Вважаю, за систематичного тренувального процесу ці футболісти мають майбутнє.

- З'явилась інформація про те, що це ваш останній матч на посаді головного тренера.
- 16 квітня я підписав контракт до 1 червня. За два дні термін його дії спливає. Що буде далі? Не знаю. Деякий час тому керівництво просило написати план підготовки до наступного чемпіонату - ми це зробили. 17 червня команда збирається та починає роботу. Хто її очолюватиме? Попереду ще 18 днів. Напевно, відповідь знає керівництво, тож це запитання не до мене.

Михайло Шаповалов Джерело: ФК Шахтар Донецьк
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Бокс | 19 травня 2024, 04:04 5

Водночас промоутер заявив, що команда Ф'юрі не плакатиме