Шахтар у гостях розгромив Львів в останньому поєдинку чемпіонату

«Гірники» в другому таймі забили суперникам три м'ячі

Цим матчем команди завершували вдалий для себе, в цілому, сезон 2018-2019 років. «Шахтар» втретє поспіль не тільки виграв чемпіонат України, а й зробив золотий дубль. Щодо «Львова», то він вперше у своїй історії зумів пробитися до шістки кращих клубів країни.
Зрозуміло, що суперники вийшли на поле далеко не в оптимальних складах. Наприклад, гості дали можливість пограти тим футболістам, які, за рідкісним винятком, менше були задіяні по ходу сезону в основі. Причому центральний захисник Валерій Бондаренко взагалі дебютував за «Шахтар» в офіційному матчі. А у львів'ян не було дискваліфікованого капітана команди Сергія Борзенко, плюс з різних причин були відсутні Олександр Бандура, Олександр Насонов, Вадим Парамонов. До того ж деякі бразильські легіонери почали зустріч на невластивих їм позиціях.
Перші хвилини матчу пройшли досить спокійно і гострих моментів довелося чекати досить довго. Так до середини тайму можна було згадати хіба що удар здалеку новоспеченого капітана гірників Віктора Коваленко, з яким без особливих проблем впорався Богдан Сарнавський.
Втіи на 21-й хвилині після грубої помилки Давіда Хочолави господарі поля ледь не відкрили рахунок. Бруно перехопив м'яч поблизу лінії штрафного майданчика і відразу ж наважився на удар. При цьому м'яч ще зачепив гравця «Шахтаря», трохи змінив напрямок, потрапив в штангу і вилетів на кутовий. Тут же, після подачі з кута поля, послідувала контратака донеччан, яка завершилася непоганим ударом Сіпріано, але і в цьому епізоді воротар львів'ян опинився на місці.
Далі гірники більше володіли м'ячем, багато перепасовуючись поблизу штрафного майданчика «Львова», проте до ударів по воротах справа майже не доходила. А якщо вони і траплялися, як у Фернандо і Манора Соломона, то були неточними. Загалом, перший тайм вийшов нудним і нецікавим. З тим команди і вирушили відпочивати.
Після перерви у грі мало що змінилося. Знову «Шахтар» володів ігровою перевагою, але все це було не небезпечно і без ударів по воротах. Так тривало аж до 65-ї хвилини, коли Віктор Коваленко точним пасом відправив вперед до штрафного майданчика господарів поля Манора Соломона. Той добіг з м'ячем майже до кута воротарської і видав ідеальну передачу на Дентіньо, який абсолютно спокійно відправив м'яч у сітку воріт «Львова». До речі, це був вже четвертий гол бразильця в двох останніх матчах.
На 74-й хвилині закріпити успіх своєї команди міг Віктор Коваленко. Але, обігравшись в стінку з Тете, він з близької відстані не зумів переграти Богдана Сарнавського. Однак за чотири хвилини після розіграшу штрафного відзначився Тарас Степаненко, що вийшов на заміну. Пробивав він прямо по центру лівою ногою з лінії штрафного майданчика - м'яч полетів під поперечину і відчайдушний стрибок воротаря львів'ян вже не врятував його команду від пропущеного м'яча.
На 84-й хвилині небезпечно пробивав із середньої дистанції Тете, але Богдан Сарнавський перевів м'яч на кутовий. І буквально тут же класний удар здалеку вийшов у Миколи Матвієнко - м'яч знову влетів під поперечину і рахунок став 3:0 на користь «Шахтаря».
Ось так чемпіони країни зовні легко і спокійно обіграли «Львів» та на мажорній ноті завершили сезон.
Ігор ЗАРЖИЦЬКИЙ
Українська Прем'єр-ліга. 32-й тур.
«Львів» - «Шахтар» - 0:3
Дентіньо (65), Степаненко (78), Матвієнко (85).
Педро (42), Мартан (61) - Маркос (50), Степаненко (73).
«Львів»: Сарнавський - Вісенте, Адамюк, Мартан, Альваро (Брама, 87) - Приймак, Пентелейчук (Хімчак, 46) - Шина (Іваночко, 80), Липі, Педро - Бруно.
«Шахтар»: Кудрик - Бутко, Хочолава, Бондаренко, Матвієнко - Коваленко, Маркос - Сіпріано (Степаненко, 61), Соломон (Марлос, 76), Фернандо (Teте, 70) - Дентіньо.
Арбітр: Максим Козиряцький (Запоріжжя).
Стадіон: «Україна» (Львів).
ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Клим Лавренюк Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 03 травня 2024, 23:59 17

Україна в рейтингу УЄФА посіла остаточну 18-ту позицію

Коментарі