Рейтинг WTA. Світоліна опустилася на дев'яте місце

Наомі Осака залишилася першою, на другу позицію піднялася Кароліна Плішкова

Минулий тиждень пройшов на кортах Рима, який попередні два роки був успішним для першої ракетки України. На цей раз все сталося інакше і Еліна Світоліна втратила 900 очок в рейтингу, що призвело до втрати трьох позицій.
Уже вдруге за сезон «підібрала» за Еліною Кароліна Плішкова (раніше в Брісбені). Таким чином, чешка повернулася до трійки найкращих, де не була з жовтня 2017 року. Особистий рекорд на рахунку австралійки Ешлі Барті, вона вперше увійшла в топ-8, що дуже важливо перед жеребкуванням Ролан Гаррос.
Також відзначимо прогрес Йоханни Конти, тепер вона 26-я. Марія Саккарі додала 10 пунктів і тепер розташовується на 29-му місці.
Топ-10 рейтингу WTA

Що стосується інших українок, то є привід порадіти за Марту Костюк, яка маленькими кроками просувається в світовій класифікації. Можливо, основна сітка турніру в Страсбурзі допоможе їй зробити це швидше. Дар'я Лопатецька, яка достроково завершила сезон через травму, оновила особистий рекорд, але від цього не легше. Також в топ-300 повернулася Валерія Страхова. Всі інші або втратили, або залишилися при своїх.
Українки в топ-300 рейтингу WTA
У Чемпіонській гонці тільки одна зміна: Плішкова обійшла Осаку і тепер у нас чеське двовладдя. Еліні Світоліній на Ролан Гаррос потрібно надолужувати згаяне, інакше потім буде пізно.
Чемпіонська гонка

Володимир Клепач Джерело: WTA
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 06 травня 2024, 14:44 36

Півзахисник «Шахтаря» прокоментував перемогу над «Чорноморцем»

Коментарі