Андрій МОСТОВИЙ: «Завдання зайняти сьоме місце ніхто не відміняв»

Захисник «Десни» налаштовується на позитивне закінчення сезону

Лівий оборонець «Десни» Андрій Мостовий розповідає про психологічний тягар, оптимальний склад команди та очкування щодо наступного сезону
- Андрію, позавчора чернігівці перервали смугу невдач…
- Ми дуже раді цьому. Можна сказати, скинули психологічний тягар. У нас є завдання, яке ніхто не відміняв, - сьоме місце. Раді ще й тому, що конкурент - «Ворскла» - оступився.
- Ймовірно, одна з причин перемоги в тому, що «Десна» чи не вперше цього року вийшла оптимальним складом. Із чим пов'язані постійні кадрові експерименти?
- Складно сказати… По-перше, я би не став однозначно називати стартовий склад у матчі з «Олімпіком» основним. По-друге, зміни пов'язані з багатьма факторами: в того перебір карток, у того - травма… Ще раз: не маємо строго основного складу - у нас велика заявка, є з кого вибрати.
- Існує думка, що проблема «Десни» якраз у цьому - великій заявці: мовляв, чи не на всіх позиціях перебір виконавців, що вилізло боком…
- Не можу погодитися… Розповім про те, як у нас було минулого сезону, коли ми виступали в Першій лізі: ось тоді мали однозначний стартовий склад, але на заміну зазвичай доводилося випускати молодих. Так неправильно, на лавці мають бути гравці, не слабші за тих, хто на полі. Що й маємо сьогодні. А те, чому не вийшли в першу шістку… Вважаю, психологічно «перегоріли», ось тут не вистачило.
- Щодо Ваших показників: два виграні єдиноборства з дев'яти, причому нуль виграних із чотирьох у захисті - чому такі низькі цифри?
- Різні матчі - різні дані. Наприклад, у поєдинку з «Ворсклою» я мав 80% переможних єдиноборств. Окрім того, з «Олімпіком» мені протистояв Матар - набагато вищий, габаритніший футболіст; мені було дуже складно.
- З другого боку, Ви зробили шість перехоплень - більше за всіх крайніх оборонців. Із чим це пов'язано?
- Це одна з вимог Олександра Дмитровича Рябоконя: він постійно вчить нас «читати» гру, передбачати дії суперника наперед. Однин із елементів цього - перехоплення. Вдале перехоплення дає змогу почати швидку атаку-контратаку.
- Матч із «Карпатами» наступного туру - яким він буде?
- Нам психологічно буде легше, бо маємо за плечима перемогу. Плюс до того, у них, здається, вже не гратиме Мар'ян Швед. Коротше кажучи, їдемо за трьома очками.
Нагадаємо, в в матчі 28-го туру української Прем'єр-ліги «Десна» здобула перемогу над донецьким «Олімпіком» (2:1).
Максим Гаптар Джерело: Українська Прем'єр-ліга (УПЛ)
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 18 травня 2024, 15:23 0

Свій шанс піднятися в еліту отримали Лівий берег та Епіцентр