Рейтинг WTA. Ривок Козлової і хитка позиція Світоліной

Попереду у найращої української тенісистки захист турніру в Римі

Головні тенісні змагання минулого тижня пройшли в Мадриді. Виграла турнір торішня фіналістка Кікі Бертенс, яка завдяки цьому успіху встановила особистий рекорд в рейтингу WTA. У фіналі вона обіграла Симону Халеп, не пустивши румунку на перше місце у світовій класифікації.
Чешка Петра Квітова, яка не змогла захистити титул 2018 року, опустилася відразу на три позиції. Еліна Світоліна зберегла своє місце: Плішкова втратила очки і впала вниз, Бертенс - обігнала українку. Але попереду у найкращої української тенісистки захист 900 очок на турнірі в Римі.
Топ-10 рейтингу WTA

Що стосується інших українок, то краще за всіх на турнірі в Іспанії виявила себе Катерина Козлова. Четверта ракетка України виграла 4 матчі (2 в кваліфікацій і 2 в основі) і піднялася на 19 позицій. До нового особистого рекорду всього п'ять рядків.
Трохи впала Даяна Ястремська, але попереду у неї буде багато шансів повернутися в топ-40, а може навіть і вище. Марта Костюк також додала 12 позицій.
Українки в топ-300 рейтингу WTA
У Чемпіонській гонці ситуація не з приємних: Світоліна опустилася на 10-е місце і вже має солідне відставання від восьмого. Останні два турніри на грунті потрібно провести вдало, інакше відібратися на Підсумковий турнір буде проблематично. Лідирує тут, як і раніше з великим відривом, Петра Квітова.
Чемпіонська гонка
Володимир Клепач Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Теніс | 28 вересня 2024, 11:16 3

Всесвітнє антидопінгове агентство хоче справедливості

Коментарі