Манчестер Сіті розгромив Брайтон і став чемпіоном Англії

«Городяни» виграли титул другий рік поспіль

«Манчестер Сіті» впевнено обіграв на виїзді «Брайтон» і другий рік поспіль став чемпіоном Англії. В останній раз захистити свій титул вдавалося їх землякам з «Юнайтед» десять років тому під керівництвом легендарного Алекса Фергюсона.
Завдання «городян» в Брайтоні була гранично просте - щоб не озиратися на результат матчу в Ліверпулі, їм необхідно було здобути перемогу над невмотивованими господарями. Відрадно, що на вирішальний матч сезону Гвардіола знову довірив місце в стартовому складі українцю Олександру Зінченку.
З перших хвилин «городяни» за традицією взяли м'яч під свій контроль, однак довгий час їм не вдавалося нічого створити біля воріт суперника. Господарі побудували біля своєї штрафної потужний оборонний заслін, а хвилини після двадцятої і самі почали навідуватися на половину «Сіті». Одна з таких вилазок привела до кутового і після подачі на ближню штангу, Мюррей з під Зінченко, ударом головою відкрив рахунок.
Здавалося, що запахло сенсацією. Однак, вболівальники в Брайтоні і в Ліверпулі не встигли насолодитися таким результатом. Гості, ледь розвівши м'яч з центру поля, забили м'яч у відповідь. Емерік Ляпорт виконав гостру передачу в штрафну Сільви, який передачею п'ятою вивів на ударну позицію Агуеро, а аргентинець з району кута воротарського пробив між ніг Райана - 1: 1. Пропущений гол, схоже, розлютив «городян», які продовжували надавати неабияке тиск на оборону «Брайтона». Дуже важливим було те, що гості зуміли вийти вперед ще до перерви. Після подачі кутового набіг Емерік Ляпорт змусив всіх забути про свої дивацтва в матчах Ліги чемпіонів і ударом головою вколотив
м'яч у правий від Райана кут.
І в другій половині зустрічі підопічні Гвардіоли продовжували володіти величезною перевагою, розуміючи, що одна помилка може коштувати їм титулу. Третій гол «Сіті» в середині другого тайму впритул наблизив команду до перемоги.. У своєму стилі дуже технічно зіграв Марез, який поклав суперника на замаху на кордоні штрафний і класно пробив у верхній кут. Підвів підсумок матчу не менш красивий гол Гюндогана зі штрафного метрів з двадцяти. Німець пробив над стінкою, після чого м'яч влетів у верхній кут воріт Райана.
Англійська Прем'єр-ліга. 38-й тур
«Брайтон» - «Манчестер Сіті» - 1: 4
Мюррей (27) - Агуеро (28), Ляпорт (37), Марез (64), Гюндоган (72)
«Брайтон»: Райан - Сальтор (Монтойя, 82), Даффі, Данк, Бернардо - Кнокар, Кайал, Гросс, Біссума, Джаханбакш (Локадія, 68) - Мюррей (Андоні, 68)
«Манчестер Сіті»: Едерсон - Уолкер (Данило, 87), Компані (Отаменді, 85), Ляпорт, Зінченко - Бернарду, Гюндоган, Сільва (Де Брюйне, 77) - Марез, Агуеро, Стерлінг
Арбітр: Майкл Олівер
Стадіон: «Фалмер - Зе Амекс»
БРАЙТОН - МАНЧЕСТЕР СІТІ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Андрій Ковальов Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 01 травня 2024, 07:22 10

Тібо вважає, що врятувати у такій ситуації було дуже складно

Коментарі