Богдан БЛАВАЦЬКИЙ: «ФК Львів переслідує якийсь рок»

Наставник львів'ян вважає, що вимушені заміни зламали гру його команди

Наставник ФК «Львів» Богдан Блавацький прокоментував гостьову поразку в матчі УПЛ проти «Маріуполя» (0:2):
«Було багато небезпечних ситуацій біля наших воріт, але ми теж намагалися загострювати. Перший тайм ми відіграли дисципліновано, дотримувалися нашого плану на гру. У другому таймі у нас виникли проблеми. Двох гравців центральної осі ми змушені були замінити - одного потрібно було міняти через мікротравми, другий «висів» на картці. Ці заміни нас трохи зламали. Гра зламалася... Один наш гравець припустився прикрої помилки і ми пропустили перший м'яч. Після цього вся команда пішла вперед, почали грати «першим номером», завдали багато ударів по воротах «Маріуполя», але більшість з них були заблоковані. Також воротар добре зіграв. Не вистачило нам кінцівки... Після гри я подякував хлопцям за самовіддачу, за те, що вони боролися до 95-ї хвилини матчу.
Цей матч був для «Львова» ключовим, це всім було зрозуміло. Для нас кожен матч ключовий. Попередній матч з «Шахтарем» хіба не був для нас ключовим? А з «Зорею»? Всі ігри вирішальні. Нас переслідує якийсь рок. У минулому році команда в топ-6 набрала 2 очки, зараз очок ми ще не набирали. Мало і забитих м'ячів. Ми намагаємося грати в атакуючий футбол, який подобається вболівальникам. А не сидіти в обороні і чекати чогось... Але поки у нас не виходить. Я розумію, відіграти 9 або 8 очок за чотири тури - це з розряду фантастики. Але ці матчі - це досвід для наших молодих бразильських гравців. Якщо в першому таймі Вісенте робить помилку, ми отримуємо пенальті - ми повинні на цей епізод реагувати. У перерві ми перебудували захист - стали грати одні українці.
На жаль, передматчеву установку футболісти виконували тільки в першому таймі. Потім почали підключатися до атак наші захисники. І справа, і зліва ... Це те, що потрібно було «Маріуполю». Це одна з найшвидших команд при переході з оборони в атаку. І вони нас покарали. Не знаю яким був би сценарій, якби забили б у першому таймі Педро або Пернамбуко. Або після перерви Шина...
Маємо те, що маємо. Маємо такий склад (оптимальний на даний момент) і ігровий вектор. Зміни в грі відбуваються. Однозначно. Ми відходимо від оборонного футболу і рухаємося до атакуючого. Критики в мою адресу буде багато. Я 25 років працюю тренером і прекрасно все розумію».
Микола Степанюк Джерело: ФК Маріуполь
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 07 травня 2024, 20:30 14

Sport.ua разом із GGBET анонсує цікавий поєдинок

Коментарі