Динамо – Зоря. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України

Інтриг турнірних немає, але подивитися буде на що

В останні сезони луганчани привчили до того, що їх протистояння з «Динамо» мають істотний вплив на таблицю і регулярно носять статус центральних в турі. Але як раз зараз матч в столиці не несе в собі ні першого, ні другого. Так, «Зорі» ще потрібно закріпитися на четвертому місці, а кияни поки що можуть хоча б мріяти про гонитву за «Шахтарем», але між самими суперниками вже прірва в 23 очки! Який вже тут центральний матч?

Проте, попередні зустрічі опонентів виходили, в більшій мірі, дуже цікавими, і при цьому - видовищними. Досить сказати, що середня результативність поєдинків між «Динамо» і «Зорею» за останні три роки склала понад чотирьох м'ячів за гру! Так, взимку всі п'ять голів в столиці були забиті в одні ворота, але зате місяць тому в Запоріжжі луганчани ледь не реабілітувалися, виграючи 2:0, але знову програвши.

Що й казати - не найкращий сезон вийшов у «Зорі», і це вже незалежно від того, якою буде підсумкова позиція луганчан в УПЛ. Місце у фіналі Кубка було упущено в протистоянні з командою першої ліги, а в чемпіонаті мова йде про те, щоб взагалі не залишитися без єврокубків. Незважаючи на всі спроби луганського клубу заповнити втрату важливих кадрів, стабілізувати склад «Зорі» так і не вдалося. Причини цього були різні, але в цілому доводиться визнати, що команда в порівнянні з минулим роком стала слабшою. І все ж, питання до Юрія Вернидуба не можуть бути найбільшими - все-таки, в українському футболі тренер далеко не завжди головна фігура в трансферній політиці клубу. Але, наставник луганчан напевно відчуває і свою відповідальність - звідси і весняні, вже чергові розмови про можливу відставку, і відсутність керманича команди на післяматчевих прес-конференціях.

Ситуація в «Динамо» на фініші сезону також не сама райдужна - успішним рік також аж ніяк не назвеш. Проблеми у киян ті ж, що і у «Зорі»: не зовсім виразна трансферна кампанія і пересуди про можливу зміну на тренерському містку. Але не будемо повторюватися, а краще проаналізуємо те, як кияни провели перше коло в топ-шістці. І тут підопічні Олександра Хацкевича можуть похвалитися монолітністю оборони (всього три пропущені голи, причому два - від «Зорі»), але однозначно в пасив заносять собі дисципліну (19 жовтих карток та 3 вилучення!). Навіть дивно, що до суботнього матчу кияни підійшли без дискваліфікацій. Зіграє навіть Томаш Кендзьора, який був вилучений ще в позаминулому турі, в поєдинку зі «Львовом», отримавши від КДК ФФУ додатковий, але умовний матч дискваліфікації.

А ось у луганчан за традицією не зіграють футболісти, у яких контракти з «Динамо»: Олександр Тимчик, Богдан Леднєв та Богдан Михайличенко. Важливі фігури, проте тренерський штаб «Зорі» з цієї ситуації вже неодноразово виходив. У киян за інформацією медичної служби клубу відзначаємо повернення до «обойми» Артема Бєсєдіна, а також точне розставання до нового сезону з Беньяміном Вербичем та Франом Солем. Терміни їх реабілітації тривають, і подвійно прикро, адже саме ці футболісти встигли зарекомендувати себе справжнім підсиленням команди.

Артем ЦИГАНЕНКО

Орієнтовні склади:

«Динамо»: Бойко, Миколенко, Кадар, Шабанов, Кендзьора, Буяльський, Андрієвський, Шепелєв, Шапаренко, Циганков, Де Пена.

«Зоря»: Шевченко, Чеберко, Білий, Вернидуб, Караваєв, Чайковський, Арвеладзе, Хомченовський, Кабаєв, Громов, Будківський.

11 травень, субота

«Динамо» - «Зоря»
Київ. НСК «Олімпійський». 17:00
ТБ-трансляція на телеканалі «2+2»
ДИНАМО - ЗОРЯ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Арбітр: Катерина Монзуль (Харків)
Прогноз Sport.ua - 2:1
ЗРОБИТИ СТАВКУ


Олександр Тішура Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 03 травня 2024, 17:27 7

Нападник повернеться в «Брюгге»

Коментарі