Ференцварош давав за Петряка 1,2 млн євро, МОЛ Віді - 1,5 млн

Стали відомі суми, які фігурували в переговорах угорських клубів з «Шахтарем»

«Ференцварош» пропонував «Шахтарю» за українського півзахисника Івана Петряка, що виступає в поточному сезоні за «зелених орлів» на правах оренди, 1,2 мільйона євро. Донецький клуб був згоден продати свого футболіста, але в торги вступив «МОЛ Віді», який перебив фінансову пропозицію як для українського клубу, так і для самого гравця.
«Між «Ференцварошем» та «МОЛ Віді» була джентльменська усна домовленість, згідно з якою ми не шкодили один одному. Я думаю, це було логічно, адже в угорському футболі обидва клуби хочуть бути успішними».
«У випадку з Іваном Петряком ми обговорювали з «Шахтарем» питання продовження оренди, а потім і повного викупу контракту футболіста. Переговори йшли з осені минулого року. Було кілька варіантів. Думаю, справедливим було спершу запитати нас, чи домовляємося ми з «Шахтарем». Тоді я б сказав, що ми дійсно ведемо переговори. Але якби ми не змогли знайти порозуміння, то я б сказав «МОЛ Віді», що вони можуть спокійно спробувати домовитися самі».
«Є тисяча способів купити гравця. Але коли один угорський клуб веде переговори з українським клубом по футболісту, який грає в його рядах, а потім інший угорський клуб перебиває пропозицію, то це, я вважаю, несправедливо. Ми узгодили з «Шахтарем» викуп Петряка за 1,2 мільйона євро, вони прийняли цю пропозицію. Однак ми не могли домовитися з гравцем і тут в справу втрутився «МОЛ Віді».
«Чутки про 1,5 мільйона за Петряка від «МОЛ Віді»? Я не знаю точно, скільки вони заплатили, але щось в цьому районі. Давайте з'ясуємо ситуацію: справа не в тому, що вони дали більше, а в тому, що ми першими почали ці переговори. Для нас з моральної точки зору подібне неприйнятно, хоча юридично дії «МОЛ Віді» нічого не порушують», - заявив президент «Ференцвароша» Габор Кубатов.
Відзначимо, що після підписання контракту з «МОЛ Віді» Петряк був виведений зі складу «Ференцвароша», а в роздягальні команди навіть перекреслили номер на його шафці.
Читайте також: Чому Петряк - не Мораес
Олексій Сливченко Джерело
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 02 травня 2024, 04:34 3

Найближчим часом Карло Анчелотті вирішить, хто гратиме проти «Кадіса»

Коментарі