Мадрид. Козлова не зуміла обіграти Бенчіч

Українська тенісистка поступилася в двох сетах

Четверта ракетка України Катерина Козлова (№84 WTA) не зуміла виграти п'ятий поспіль поєдинок на грунтовому турнірі серії Premier Mandatory в Мадриді.
У третьому колі основної сітки 25-річна українка, яка подолала кваліфікацію, поступилася швейцарці Белінді Бенчіч (№18 WTA).
Мадрид. Третє коло
Катерина Козлова (Україна) - Белінда Бенчіч (Швейцарія) - 0:6, 2:6
Перша партія обернулася повним провалом. У Каті не виходило зовсім нічого, та й суперниця грала чудово. Але це й не дивно, після однієї з головних перемог у кар'єрі морально налаштуватися на наступний двобій досить складно.
Перший сет закінчився баранкою для Каті, втретє в сезоні. Цікаво, що один з таких матчів вона навіть виграла (перший раунд кваліфікації в Майамі).
Початок другої партії додав оптимізму: Козлова заграла впевненіше, а ось у Бенчіч з'явилися проблеми з настроєм. По ходу партії вона кілька разів кричала і підбадьорювала себе, щоб зовсім не розслабитися. Ключовий момент стався в четвертому геймі, коли швейцарка відіграла брейкпоінт і взяла після цього гейм за допомогою трьох потужних подач. Далі вона зачепилася на прийомі і взяла очко з третього брейкпоінта. На цьому гра закінчилася.
І навіть якщо цей матч не можна записати в актив Козлової, то дебютний турнір в Мадриді для неї вдався. Дві перемоги у кваліфікації і ще дві перемоги в основний сітки - відмінний результат. Матч з Плішкова - бомба. З наступного тижня Катя підніметься на 66-е місце в рейтингу. До кінця грунтового сезону захищати ще 70 очок за Ролан Гаррос, але з такою формою можна і потрібно набирати якомога більше.
У чвертьфіналі Бенчіч гратиме з першою ракеткою світу Наомі Осакою.
Володимир Клепач Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 04 травня 2024, 21:40 2

Дивіться відеоогляд матчу 34-го туру Ла Ліги 2023/24

Коментарі