Зоря погіршила свої шанси на «бронзу», вдома поступившись Маріуполю

Точний удар Руслана Фоміна практично позбавив шансів колектив Юрія Вернидуба на медалі

Чергове «східне дербі» очікувало поціновувачів українського футболу під час розіграшу двадцять сьомого туру Прем'єр-ліги. На поле запорізької «Славутич-Арени» в очному протистоянні зійшлися два учасники верхньої «шістки» команд - луганська «Зоря» і «Маріуполь».
Відразу варто відзначити максимальну зарядженість на досягнення сприятливого для себе результату з боку обох коллективів. Мотивація перед цим поєдинком в обох таборах була схожа - виключно перемога колективу Олександра Бабича могла зберегти шанси приазовців у «реальній» площині на потрапляння до єврокубків у наступному сезоні.
Відповідно, плани «чорних котів» були повністю протилежними - у разі успіху команди Вернидуба, «Зорі» до кінця сезону залишалося б боротися виключно проти «Олександрії» за третю позицію в турнірній таблиці, не особливо при цьому звертаючи увагу на своїх переслідувачів.
Та й передумов щодо успішності звітної гри для луганчан було помітно більше. «Маріуполь» дещо забуксував від того моменту, коли команди УПЛ були розділені на дві рівні за кількістю учасників частини, хоча й грати команді Бабича довелося відразу з усім футбольним «бомондом» нашої країни у вигляді трійки лідерів поточної першості.
Таким чином, три очки були потрібні кожній з команд, що й стало передумовою настільки інтенсивному старту поєдинку. Але й не сказати, щоб дана зустріч хоч якось відрізнялася від «типового» поєдинку УПЛ зразка поточного сезона. Багато боротьби, мінімум моментів біля воріт - все те, до чого вже мав звикнути український поціновувач футболу.
Хоч якось урізноманітнити відбувається на полі намагалися господарі, заплутуючи суперників своїм затяжним розіграшем м'яча у штрафному майданчику із незвичною легкістю. Ось тільки всередині володінь суперника надмірно пасивним був Філіп Будківський, так і не нав'язавши жодного разу своїм персональним переслідувачам боротьбу за верховий м'яч. Єдиний раз, коли нападник луганчан залишився без нагляду, відразу ознаменувався створенням небезпечної ситуації, однак Будківський не встиг у підкаті завершити простріл від лівої межі воротарського у виконанні Леднева.
Поки господарі щосили намагалися перевести свої атаки в площину чужого штрафного майданчика, їх супернику вдалося провести зразкову атаку, що складалася з трьох ключових епізодів. Пихальонок побачив ривок Зубкова до чужого штрафного, після чого нагородив партнера по команді верховою передачею. Олександр зумів обдурити голкіпера суперника, і замість удару в ближній кут, відпасував, не дивлячись, в напрямку Фоміна, якому залишалося просто не промахнутися.
Знову мало місце зниження активності в діях футболістів луганської «Зорі» відразу після пропущеного м'яча. Юрію Вернидубу варто докласти зусиль в цьому напрямку психологічної підготовки своєї команди, адже луганчани нерідко примудряються ще й другий м'яч пропустити відразу за подібною невдачею. Цього разу - обійшлося, «Маріуполь» відійшов від чужих володінь до позиційної оборони, де і протримався практично все, що залишився поєдинку.
Певним чином допомогла «Зорі» заміна Артема Громова в перерві, на користь виходу на поле Луньова. Це дало необхідну швидкість, а вільні зони на половині поля приазовців були, навіть не дивлячись на акцентований захист воріт з боку гостей.
Квінтесенцією того, що відбувалося в штрафний Гальчука стала середина другого тайму, коли за кілька ігрових хвилин господарі мали кілька вдалих позиційних атак. Однак завершення кожного з епізодів носило характер, переважно, авантюри. Ну, хто міг би повірити, що м'яч опиниться в сітці після хитрої подачі Хомченовського за комірець голкіперу, або ж удару з дальньої дистанції за навісною траєкторією від Луньова?
Відбиватися від масованого наступу суперника «Маріуполю» не звикати, так що і в контексті даного протистояння, з цим проблем особливих не виникло. «Зоря» поступилася відразу на двох фронтах - до «Олександрії» дістатися вже буде вкрай важко, а команда Бабича продовжує підбиратися все ближче. УПЛ стає цікавою ближче до завершення сезону!
У наступному турі Української Прем'єр-ліги «Маріуполь» зіграє в рідних стінах проти ФК «Львів», а «Зорі» чекає битва на НСК «Олімпійський» проти київського «Динамо».

Українська Прем'єр-ліга. 27-й тур.

«Зоря» - «Маріуполь» - 0:1


Фомін, 35.

Вернидуб, 65 - Зубков, 33, Чурко, 45+1.

«Зоря»: Шевченко - Михайліченко, Чеберко, Вернидуб, Караваєв - Арвеладзе, Чайковский (Сілас, 82) - Хомченовский, Лєднєв, Громов (Луньов, 46) - Будківський (Івановіч, 61).

Запасні: Чуваєв, Кочергін, Тимчик, Білий.

«Маріуполь»: Гальчук - Чоботенко, Биков, Яворський, Кірюханцев- Піхальонок, Мішньов, - Зубков (Сікан, 90+2), Чурко (Тищенко, 76), Ігнатенко - Фомін (Борячук, 69).

Арбітр: Олександр Дердо (Чорноморськ).

Стадіон: Славутич-Арена (Запоріжжя).

Удари (у площину): 7 (2) - 12 (2)
Кутові: 8 - 5
Оффсайди: 1 - 4.

ЗОРЯ-МАРІУПОЛЬ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 7°C

Ілля Береза Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 03 червня 2024, 11:51 3

Чемпіонат Європи з футболу відбудеться в Німеччині з 14 червня до 14 липня

Коментарі