Збірна України поступилася Румунії в матчі чемпіонату світу

Команда Румунії близька до підвищення в класі

Перед матчем збірних України та Румунії турнірне становище склалося таким чином, що перемога була потрібна обом командам. Українцям - щоб убезпечити себе від пониження в класі. А румуни несподівано піднялися на вершину таблиці і серйозно розраховували піднятися в еліту.
Підопічні Юліуса Пезеса швидко відкрили рахунок - Балаж Петер реалізував більшість. Українці не знітилися, але зароблену чисельну перевагу не те що не реалізували - довели до меншості! Причому довели по-дурному - на лід вискочили шість хоккеїстів одночасно. А румуни скористалися наданою можливістю, на останній хвилині довівши рахунок до 2:0. На добиванні успішно зіграв Біро.
Другий період команда Андрія Срюбко провела непогано. Правда, нам пощастило, коли Режек влучив у штангу. Однак в середині тайму збірна України скоротила відрив в рахунку. Буценко та Гаврик вивели на удар Бабинця, і той не схибив - 1:2. На жаль, але знову наша команда пропустила на останній хвилині. Воротар відбив простріл, Константин добивав, влучив у коник воротареві - і шайба зрикошетила в сітку.
Заключну 20-хвилинку знову краще почали українці, але поступово, схоже, зневірилися в тому, що зможуть зрівняти рахунок. Румуни ж тікали в контратаки, і незабаром гол у ворота Дяченко оформили два екс-українця. Борисенко повів за собою захисників, а Буточнов з середньої дистанції кинув точно - 1:4. А під завісу матчу Толстушко завадив втекти на побачення з голкіпером Рокалю, і рефері призначив булліт. Румун впевнено реалізував «хокейний пенальті» і встановив остаточний рахунок в матчі - 5:1.
Збірна Румунії з 10-ма очками лідирує, але 4 травня на неї чекає зустріч з голландцями, чий склад посилився гравцями з місцевого чемпіонату. У України і Нідерландів по 3 очки. Перевага в очній зустрічі за нами, а значить, команді Срюбко потрібно зіграти не гірше, ніж збірна Нідерландів. 4 травня збірна України зустрінеться з господарями турніру, естонцями.
Чемпіонат світу. Дивізіон 1В.
Україна - Румунія - 1: 5
Голи: 0: 1 - Петер (3:52, бол.). 0: 2 - Біро (19:50, бол.), 1: 2 - Бабинець (37:18), 1: 3 - Константин (39:21), 1: 4 - Буточнов (47:39), 1: 5 - Рокаль (57:28, буліт).
Україна: Богдан Дяченко - Ігор Мережко, Філіп Пангелов-Юлдашев, Тимур Гриценко, Владислав Гаврик, Вадим Мазур - Всеволод Толстушко, Денис Петрухно, Віталій Лялька, Дмитро Німенко, Андрій Міхнов - Андрій Григор'єв, Данило Скрипець, Олександр Пересунько, Микита Буценко, Сергій Бабинець - Володимир Романенко, Микита Коваленко, Дмитро Даниленко, Олег Задоєнко, Володимир Чердак - Артур Огаджанян.
ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Клим Лавренюк Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 03 травня 2024, 15:09 3

У матчі-відповіді проти мюнхенців у старті вийде Андрій Лунін

Коментарі