ГОВОРОВА: «В Україні не вистачає інфраструктури для легкої атлетики»

За оцінкою призера ОІ, Україна входить в топ-10 кращих країн з легкої атлетики

Українська легкоатлетка Олена Говорова, бронзовий призер Олімпійських ігор 2000 року в потрійному стрибку, бронзовий призер чемпіонату світу 1997 року в потрійному стрибку, дворазова чемпіонка Універсіади (1997, 1999), повний кавалер ордена княгині Ольги, розповіла про рівні розвитку легкої атлетики в Україні:
«Що стосується масового спорту, в легкій атлетиці в нашій країні зараз дуже популярні пробіги. Я невимовно цьому рада, бо з кожним роком все більше людей виходить на всілякі бігові заходи, які проводяться в різних містах України. Приємно, що беруть участь сім'ями, що це така тенденція, яка передається з покоління в покоління. Якщо говорити про спорт вищих досягнень, тут ми, скажімо так, не попереду планети всієї, але є велика перспектива, так як у нас підростає приголомшлива молодь. Говорити про медалі на Олімпійських іграх в Токіо ми поки не будемо, але я дуже сподіваюся, що нашими спортсменами буде продемонстрований високий рівень.
Треба, по-перше, побудувати дуже багато стадіонів і манежів, потрібно зацікавити людей, необхідно рекламувати даний вид спорту. Коли ви останній раз бачили легку атлетику на телебаченні? Коли ви дивилися великі змагання? Чим більше ми будемо рекламувати та популяризувати легку атлетику, тим більше ми будемо залучати дітей і підлітків в наш вид спорту. Ще нам не вистачає інфраструктури, тому потрібно розвиватися і в цьому напрямку. У будь-якому випадку, ми все одно входимо, мабуть, в десятку кращих країн з легкої атлетики. У нас дуже хороша школа тренерів, багате спортивне минуле і досвід, і нам є куди прагнути і на кого рівнятися.
Проблема нестачі тренувальних просторів пов'язана з тим, що ми не завжди належним чином приділяли увагу спорту в нашій країні. На базі обласних федерацій зараз проводяться антидопінгові лекції. Зараз гостро стоїть це питання, тому у всьому світі приділяють цьому увагу. Сьогодні йде активна боротьба за права чистих спортсменів. Світ стурбований цією проблемою, тому потрібно проводити роз'яснювальну роботу як серед спортсменів, так і серед людей, причетних до спорту».

Микола Степанюк Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 18 травня 2024, 22:40 4

В іменитого наставника є три варіанти продовження кар'єри