Барселона - Ліверпуль. Прогноз і анонс на матч Ліги чемпіонів

Переможець цієї пари повинен виграти турнір

Яким би не був гарним неприборканою молодістю «Аякс» і переконливий олімпійським спокоєм «Тоттенхем», однак, швидше за все, переможця цьогорічної чемпіонської Ліги потрібно шукати в парі «Барселона» - «Ліверпуль». Аж надто ці дві команди далекі від решти «народу». От уже воістину, зустріч двох «важковаговиків», у кожного з яких - по п'ять перемог в Лізі (Кубку) чемпіонів. Фінал в півфіналі, одним словом.

«Барселона», обігравши в 35 турі Ла Ліги «Леванте», завчасно забезпечила собі черговий, вже 26-й за ліком титул кращої команди Іспанії. Для повноти тріумфу в Примері каталонцям залишилося виграти фінал Кубка Короля, в якому підопічні Вальверде вважаються беззаперечним фаворитом. Однак головне завдання для «блаугранас» в нинішньому сезоні - успішно виступити в головному клубному турнірі Старого Світу.

Так вже виходило останні кілька років (якщо бути точним - чотири сезони), що вище чвертьфіналу каталонська «машина» в чемпіонській Лізі не забиралась. Особливо показовим був торішній провал імені «Роми». Пам'ятаєте ті божевільні 3:0 в Римі на користь «вовків» після 1:4 на «Камп Ноу»? А як забути розгублене обличчя Мессі, який не міг зрозуміти, як можна було втратити перемогу, яка після першого матчу була вже практично в кишені.

У нинішньому сезоні «Барселона» дуже ретельно підходить до матчів єврокубків. Команда помітно посилилася, насамперед у захисті і середній ланці, провів роботу над власними помилками і Вальверде. Мессі, який давно не вигравав титулів за межами Іспанії, теж як ніколи голодний до перемог і напевно зробить все можливе, щоб вийти у фінал. У фінал, який розчистить для каталонців шлях до Кубка чемпіонів, а для їхнього капітана - до чергового Золотого м'яча. І можна не сумніватися, що барселонці, які вирішили практично всі свої завдання на внутрішній арені, будуть зі шкіри лізти, щоб пройти «Ліверпуль». І вони мають для цього всі підстави.

Однак і нинішній «Лівер» шитий аж ніяк не ликом. Якщо в минулому сезоні яскрава і атакуюча гра «червоних» стала майже для всіх одкровенням, як і їх вихід в київський фінал ЛЧ, то в сезоні нинішньому мерсисайдці, окрім усього іншого, додали в солідності і досвіді. Це вже не команда трьох забивал - Мане, Салаха і Фірміно, це вже згуртований колектив, де на кожній позиції - яскрава індивідуальність. Тренер «МанСіті» Гвардіола недавно зазначив, що, мовляв, нинішній «Ліверпуль» - кращий, який він бачив за весь свій час. І, в принципі, з колишнім коучем «Барси» складно не погодитися.

Перед візитом на «Камп Ноу» команда Клоппа в чемпіонаті Англії покуражилась в матчі з «Хаддерсфілдом» - 5:0. Однак, на відміну від свого суперника по півфіналу Ліги, ліверпульці ще не вирішили свою головну задачу на сезон - перемогти в АПЛ. Їм ще належить провести два поєдинки, і щонайменша помилка в будь-якому з них автоматично подарує титул «МанСіті». А може трапиться і так, що навіть максимальний результат в останніх зустрічах чемпіонату не принесе «червоним» жаданого титулу, адже «Сіті» мають перевагу у вигляді одного очка. Тобто, все в руках команди Гвардіоли.

Для суперників майбутня гра буде дев'ятою в рамках єврокубків. Поки що перевага на боці англійців - три перемоги. Дві вікторії на рахунку каталонців, ще три матчі завершилися внічию. Примітно, що «Барселона» виграла два останні матчі на «Енфілді», а «Ліверпуль» ще жодного разу не програвав на полі «Барселони».

Ернесто ВАЛЬВЕРДЕ, головний тренер «Барселони»:

- «Ліверпуль» - дуже сильний суперник з великою перевагою, так як в минулому році вони дійшли до фіналу Ліги чемпіонів, а тепер вони в півфіналі, та й ще борються за перемогу в АПЛ. Матчі проти нас стануть дуже привабливими як для «Ліверпуля», так і для всієї громадськості. Насправді, ці ігри будуть дуже складними, так як фінал вже на горизонті. До того ж у «Ліверпуля» буде більше днів на підготовку і відпочинок перед матчем з нами. Коли все почалося ще в липні, ми мріяли опинитися на тому місці, де ми знаходимося зараз. Ми готові зустрітися зі своїм суперником віч-на-віч.

Юрген КЛОПП, головний тренер «Ліверпуля»:

- По-моєму, ми єдині серед півфіналістів, кому вдалося дістатися до цієї стадії в минулому сезоні. Я вперше зіграю проти «Барселони» в офіційних матчах і з нетерпінням чекаю їх. Ми задоволені заробленими очками з «Хаддерсфільдом» і тепер повністю зосереджені на наступній зустрічі - на «Камп Ноу». Ми старанно працюємо і намагаємося створити проблеми для кожного суперника.

Орієнтовні склади:

«Барселона»: Тер Штеген, Ленгле, Альба, Роберто, Піке, Артур, Бускетс, Ракітич, ​​Коутіньйо, Мессі, Суарес

«Ліверпуль»: Алісон, Александр-Арнольд, ван Дейк, Ловрен, Робертсон, Мілнер, Фабіньо, Хендерсон, Салах, Мане, Фірміно.

1 травня, середа
«Барселона» - «Ліверпуль»
Барселона. Стадіон «Камп Ноу».22.00
БАРСЕЛОНА - ЛІВЕРПУЛЬ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧА
Арбитр: Бйорн Кейперс (Голландія)
Прогноз Sport.ua - 2:1
ЗРОБИТИ СТАВКУ
Сергій Циба Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 07 травня 2024, 18:48 1

Мічел побоюється, що команду залишить велика кількість провідних футболістів

Коментарі