Тоттенхем – Аякс. Прогноз і анонс на матч Ліги чемпіонів

Чи зможуть знекровлені «шпори» стримати молодих «аяксидів»?

Навряд чи хтось міг на старті нинішньої Ліги чемпіонів спрогнозувати саме такий склад півфінальної пари. «Аякс» став першим з 2005-го представником країни, що не входить в топ-5 європейських ліг, який дійшов до цієї стадії турніру. Мало того, вперше в історії Ліги чемпіонів в півфіналі грає команда, яка почала свій шлях з найпершого раунду кваліфікації.
Стосовно лондонського клубу, то «Тоттенхем» не доходив до півфіналу Кубка європейських чемпіонів (Ліги чемпіонів) протягом 57 років, з дебютного для «шпор» розіграшу трофея. Однак в нинішньому сезоні обидві команди показали себе кубковими бійцями, і по праву заслужили право грати в 1/2 фіналу найпрестижнішого єврокубка.
Команда Маурісіо Почеттіно невиразно почаала груповий етап цьогорічної Ліги чемпіонів. 1 очко після першого кола залишало мінімальні шанси на продовження боротьби. Але потім послідували дві перемоги і нічия, що дозволили «шпорами» вийти в плей-офф. В 1/8 фіналу «Тоттенхем» здобув дві «сухі» перемоги над дортмундською «Боруссією», а в чвертьфіналі команда видала божевільну дуель з «Манчестер Сіті» - 1:0 вдома і 3:4 в гостях.
«Аякс», нагадаємо, вибив з турніру (вірніше, не пустив до групового етапу) київське «Динамо», в групі посів друге місце слідом за «Баварією». А потім пішли «камбеки». Після домашньої поразки від мадридського «Реала» підопічні Еріка тен Хага вивезли гучну перемогу зі столиці Іспанії. У чвертьфіналі в Амстердамі господарі відстояли нічию з «Ювентусом», після чого перемогли і в Турині. Всього в нинішньому розіграші Ліги чемпіонів у «Аякса» в 16-ти матчах лише одна поразка - вдома від «Реала» (1:2). І лише одна гра без забитих м'ячів - 0:0 в Києві з «Динамо». Вражаючі серії, які команда не проти продовжити в Лондоні, на новенькому стадіоні «Тоттенхем Хотспур».
Чи вдасться це підопічним тен Хага? Чому б і ні? «Тоттенхем» продовжує боротьбу не тільки в Лізі чемпіонів, а й в АПЛ. А кадрова ситуація у команди непроста. Ор'є, Кейн, Ламела, Уінкс травмовані, Сон Хин Мін відбуває дискваліфікацію, під питанням участь у поєдинку Сіссоко і Вертонгена. На цьому тлі відсутність у складі «Аякса» Банді аж ніяк не виглядає серйозною проблемою. Як стримати де Йонга, ван де Бека, Шона і Тадича - ось найбільший головний біль для Почеттіно. Ані «Реал», ані «Юве» це питання не вирішили. Подивимося, чи вдасться це «шпорам».
Додамо, що команди одного разу зустрічалися в єврокубках. У вересні 1981-го «Тоттенхем» переміг в Амстердамі (3:1), а потім і в Лондоні (3:0). Однак навряд чогось подібного слід очікувати цього разу.
Орієнтовні склади:
«Тоттенхем»: Льоріс - Тріпп'єр, Алдервейрелд, Санчес, Роуз - Дайер, Ваньяма, Еріксен - Аллі, Лукас; Льоренте.
«Аякс»: Онана - Тальяфіко, Блінд, ле Ліхт, Мазрауі - де Йонг, ван де Беек, Шене - Нерес, Тадич, Зіеш.

30 квітня, вівторок
«Тоттенхем» - «Аякс»
Арбітр: Антоніо Матеу Лаос (ІспанІя)
Лондон. Стадіон «Тоттенхем Хотспур». 22:00
ТОТТЕНХЭМ - АЯКС. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ
Прогноз Sport.ua - 1:1
ЗРОБИТИ СТАВКУ
Клим Лавренюк Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 27 квітня 2024, 00:59 9

Український воротар залишився у запасі в останньому матчі

Коментарі