Чемпіонат світу. Ронні вилетів, Аллен і Трамп програють

На турнірі в Англії прийшов час сенсацій

Черговий ігровий день на чемпіонаті світу в Шеффілді почався з сенсації. Джеймс Кехілл, перший аматор, який пробився на чемпіонат світу, не просто вийшов до другого кола турніру, але при цьому вибив 5-разового чемпіона світу Ронні О'Саллівана. Ронні програв у першому колі «Крусібл» 4-й раз в кар'єрі і вперше з 2003-го. Нагадаємо, Кехілл виграв першу частину матчу з рахунком 5:4. Здавалося, О'Салліван зробив потрібні висновки з попередньої сесії, оскільки цю почав з серії в 97 очок. Але ... Але його суперник нітрохи не зніяковів і взяв три наступні партії, так що на 15-хвилинну перерву снукерісти пішли за рахунку 8:5 на користь Кехілла. Пауза пішла на користь Ронні, і після відновлення поєдинку він виграв три фрейми підряд, оформивши при цьому свій перший сенчурі на турнірі - 8:8. Здавалося, фаворит знайшов свою гру і повинен довести справ до перемоги. Однак Джеймс довів, що у нього все в порядку з нервами. У 17-й партії обидва гравці зробили по півсотенній серії, однак в підсумку фрейм залишився за Кехіллом. А у вирішальній партії любитель знову видав брейк в 53 очка та закінчив зустріч - 10:8!



«Ви маєте вірити, що можете перемогти кого завгодно. Я дуже поважаю Ронні, він такий чудовий гравець і справді є моїм кумиром. До таких людей ви можете ставитися з великою повагою, але в кінці кінців ви повинні вийти і перемогти їх», - зізнався Кехілл після зустрічі. В 1/8 фіналу його чекає зустріч зі Стівеном Магуайром.
За сусіднім столом в цей же час особливої ​​боротьби не спостерігалося. Стюарт Бінем і Грем Дотт почали свій матч не дуже швидко і на перерву пішли за рахунку 3:1 на користь Бінема. А після паузи Стюарт взявся за справу по-справжньому: він виграв 5 фреймів поспіль, оформивши 4 полусотенних і 1 сотенну серію, причому дві останні партії виграв «на нуль». 8:1 - і було ясно, що Бінем свого вже не упустить.



Однак дива, які почалися вранці, продовжилися і ввечері! Грем потужно почав другу частину поєдинку, зробивши три серії в 114, 70 і 77 очок. 13-й фрейм завершився на користь Бінема: 9:4 до малої перерви. Наступні 5 партій виграв Дотт - 9:9 після 1:8! Втім, в 19-му фреймі Стюарт все ж вирвав перемогу - 10:9! Але в матчі з Джоном Хіггінсом така гра Бінема може привести до катастрофи.

Вдень Гілберт, який вигравав у Перрі з рахунком 6:3, впевнено довів поєдинок до перемоги. До перерви суперники обмінювалися перемогами і довели рахунок до 8:5. Після паузи Джо впритул підібрався до Гілберта, однак останні дві партії залишилися за Девідом - 10:7. Гілберт в наступному раунді зіграє проти чинного чемпіона світу, Марка Вільямса.




Поруч в цей час зустрічалися Джадд Трамп і Тепчайя Ун-Нух. І тут теж назріває якщо не сенсація, то несподіванка. Джадд взяв перший фрейм, не залишивши супернику жодного шансу - 97:0. Здавалося, далі все піде за сценарієм Джадда, але тайський снукерист був іншої думки. Йому вдалося взяти три фрейми поспіль - 1:3 до перерви. Після відновлення гри Трамп оформив серію в 141 очко - на даний момент це найбільший сенчурі на турнірі. Потім суперники обмінялися перемогами, а дві завершальних фрейма знову залишилися за Ун-Нухом. 6:3 - і положення Трампа вельми тривожне.
Несподівано завершилася і перша частина поєдинку Аллен - Юелун. Китаєць виграв перші чотири партії, а після перерви почав з сенчурі! Тільки 6-й фрейм зумів виграти Марк, проте наступні два знову залишилися за Чжоу. Англієць все-таки зумів взяти завершальний фрейм, однак 2:7 залишають йому занадто мало шансів на продовження боротьби.
24 квітня вранці дограють свій матч Трамп і Ун-Нух, а також почнуть поєдинок Баррі Хокінс і Лі Хан. Днем стартує матч Кайрен Вілсон - Скотт Дональдсон і завершиться поєдинок Марк Аллен - Чжоу Юелун. Увечері відбудеться догравання зустрічі Хокінс - Хан, а також почнеться зустріч Лісовський - Картер.
Чемпіонат світу, 1/16 фінала. 20-25 квітня.
Марк Вільямс (3) - Мартін Гоулд (29) - 10:7
Девід Гілберт (16) - Джо Перрі (18) - 10:7
Баррі Хокінс (9) - Лі Хан (28)
Кайрен Вілсон (8) - Скотт Дональдсон (39)
Джон Хіггінс (5) - Марк Девіс (38) - 10:7
Стюарт Бінем (12) - Грем Дотт (21) - 10:9
Шон Мерфі (13) - Ло Хунхао (92) - 10:0
Ніл Робертсон (4) - Майкл Георгіу (52) - 10:1
Марк Селбі (2) - Чжао Сіньтун (67) - 10:7
Люка Бресель (14) - Гері Вілсон (32) - 9:10
Джек Лісовськи (11) - Алі Картер (19)
Марк Аллен (6) - Чжоу Юелун (35) - 2:7
Джадд Трамп (7) - Тепчайя Ун-Нух (43) - 3:6
Дін Цзюньхуей (10) - Ентоні МакГілл (24) - 10:7
Стівен Магуайр (15) - Тянь Пенфей (81) - 10:9
Ронні О'Салліван (1) - Джеймс Кехілл (а) - 8:10

Клим Лавренюк Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 05 травня 2024, 04:54 3

Також Луїс відзначився гольовою передачею на Лео