Віталій СТЕПАНОВСЬКИЙ: «Київ-Баскет набрав хороший хід»

Наставник «Хіміка» - про фінальну серію плей-оф Суперліги з «Київ-Баскетом»

Головний тренер «Хіміка» налаштовується на непросту серію з «Київ-Баскет».

- Серія з «Дніпром» була дуже складною і цікавою, - сказав Степановський. - У дніпрян відмінна команда, яка дуже сильно грає вдома, тому ми розуміли, що важливо використовувати перевагу свого майданчика. Це в кінцевому підсумку принесло результат і дозволило вийти в фінал.

- Першу чверть вдома «Дніпро» виграв 27:2...
- На той момент ми вже вели в серії 2:0 і їм не було чого втрачати. Вони вийшли на майданчик з максимальною віддачею, також їм допомогла фантастична підтримка трибун. Так, та чверть була провальною для нас, але, головне, що ми у фіналі.

- Чого чекаєте від фіналу?
- Думаю, буде теж непроста серія. «Київ-Баскет» набрав хороший хід, у них дуже багато високих хлопців, що дає серйозну перевагу. Це буде цікаве протистояння, з точки боротьби і тактики.

- Як готуєтеся до матчів?
- У нас не так багато часу. Головне - стежити за функціональним станом команди і відновити гравців після п'ятиматчевої серії. Готуємося, розбираємо наші матчі з Київ-Баскетом, а також їх гри з Миколаєвом і Запоріжжям.

- Якось налаштовуєте гравців?
- Навіщо грати взагалі, якщо тобі треба мотивуватися перед фіналом. Всі хочуть виходити на майданчик і битися. Атмосфера в команді хороша, ми раді, що пройшли у фінал. Хлопці розуміють, що залишився один крок, можливо, найскладніший, щоб взяти титул.

- Розраховували на початку сезону дійти до фінальної серії?
- Ніколи не забігаю вперед і рухаюся від гри до гри. На кожен конкретний матч ставлю максимальну задачу і вимагаю того ж від своїх гравців.

Перший матч фінальної серії відбудеться сьогодні, 20 квітня, в Южному.

Сергій Циба Джерело: Федерація баскетболу України
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 15 травня 2024, 08:01 0

14 травня «червоно-білі» поступилися «Вільярреалу» з рахунком 0:1 у поєдинку 36-го туру Ла Ліги