Інгулець вдома обіграв Зорю і вийшов у фінал Кубка України

Петровська команда сенсаційно стала першим фіналістом турніру

На кону матчу в Петровому був вихід у фінал Кубка України. Переможець турніру отримає право виступати в Лізі Європи в наступному сезоні. І якщо для «Зорі» ще є можливість завоювати путівку в другий за значимістю єврокубок через чемпіонат, то для «Інгульця» такий шанс випав вперше в історії.
Тож господарі були сповнені рішучості вирішити свою долю тут і зараз. Тим більше, що успішний досвід гри проти представників УПЛ у команди є: в 1/8 фіналу «Інгулець» обіграв «Маріуполь» (3:1 в додатковий час), в чвертьфіналі були переможені «Карпати» в серії пенальті.
Для «Зорі» шлях у Петрове був нескладним. Луганчанам знадобилося забити тільки 2 голи з гри. В 1/8 фіналу після 1:1 в основний час підопічні Юрія Вернидуба пройшли «Десну» по пенальті, а на наступній стадії мінімально здолали «Львів». Обидва м'ячі на свій рахунок записав Ледньов.
Півфінальний поєдинок на правах явного фаворита дуже активно почала «Зоря». Ситников раз по раз вступав у гру, відбиваючи непрості удари. Здавалося, гол - справа часу. Так і сталося. Щоправда, рахунок відкрили футболісти «Інгульця»! Балан виконав рейд правим флангом, обіграв захисника і прострілив у центр штрафного. А звідти Запорожець в дотик пробив точно в кут - 1:0!
Гол став цебром холодної води на підопічних Вернидуба. Команда довго намагалася відновити перевагу, господарі ж спокійно відбивалися і зрідка ходили вперед. І на 38-й хвилині заробили стандарт - на фланзі, далеко від штрафного майданчика. Щедрий виконав подачу, всі - і свої, і чужі - завмерли в напівпозіціі: ніхто не пішов на м'яч. А той вдарився об газон у воротарському і безперешкодно влетів у сітку. 2:0 - запахло справжньою сенсацією.
Арбітр додав до першого тайму 4 хвилини. В принципі, мав повне право: занадто часто на полі з'являлися лікарі «Інгульця». І «Зоря» з лишком використала компенсований час. Після подачі кутового господарі не зуміли вибити м'яч далеко, під добивання Чеберко кинувся захисник, але тільки зіпсував всю справу: сфера зрикошетила, залишивши без роботи Ситнікова, і опинилася в сітці. 2:1 - і становище «Зорі» стало не таким страшним.
Однак «Інгулець», всупереч очікуванням, не став закриватися, а після перерви сміливо пішов вперед. Запала господарям, втім, вистачило ненадовго (хвилин на п'ять), і луганчани незабаром повністю взяли гру під свій контроль. Однак час спливав, а цифри на табло не змінювалися. Команда Сергія Лавриненка мужньо тримала оборону, навіть не думаючи про атаки. Часом на половині поля - та практично в штрафний «Інгульця»! - збиралися всі польові футболісти. Але Ситников справлявся з дальніми ударами гостей. Ще більше таких ударів брали на себе захисники. Фінальний штурм «Зоря» влаштувала, на останню подачу прибіг навіть воротар - на жаль, зрівняти рахунок і перевести гру в овертайм гості так і не змогли.
2: 1 - «Інгулець» вибив з Кубка країни вже третього представника Прем'єр-ліги. Тепер команда з Петрова очікує суперника по фіналу. Ним стане «Шахтар» або «Дніпро-1».
Кубок України. півфінал
«Інгулець» - «Зоря» - 2:1
Запорожець (15), Щедрий (38) - Чеберко (45+1).
Павлов (50), Ситніков (88), Сула (90+6) - Арвеладзе (30).
«Інгулець»: Ситников, Запорожець, Клименко, Мишуренко (Сула, 74), Павлов, Балан, Щедрий (Козак, 79), Сичинава (Писко, 85), Ковальов, Лупашко, Синьогуб.
«Зоря»: Філіпе, Будковський, Михайличенко, Вернидуб, Ледньов (Громов, 73), Тимчик (Кабан, 58), Луньов (Хомченовський, 52), Караваєв, Сілас, Чеберко, Арвеладзе.
Стадіон: «Інгулець» (Петрове, Україна).
Арбітр: Дмитро Кутаков (Київська обл., Україна).
ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Клим Лавренюк Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 04 травня 2024, 16:38 3

Завершено регулярний сезон у Чемпіоншипі, в АПЛ вийшли Лестер та Іпсвіч

Коментарі