Кулкай не завадить Деревянченку знову боксувати за чемпіонський титул

Лев Кравців вважає, що на вихідних український боксер здобуде впевнену перемогу

Сергій Дерев'янченко боксуватиме наступного дня після Василя Ломаченка і це відбирає у нього добру частину уваги. Але перемігши яскраво і достроково цю увагу він собі точно поверне.

Хто такий Кулкай?

Разом з Сергієм Джек Кулкай претендує на титул чемпіону світу за версією IBF. Точніше, претендувати буде переможець їх протистояння. На даний момент в рейтингу німець другий, а українець - третій. Переможець займе перший вакантну позицію.

Чогось фантастичного про еквадорця, який прийняв громадянство Німеччини і не розкажеш. Хороший боксер, але типовий німецький боксер. Пам'ятаєте цих хлопців, які представляють промоутерські компанії Німеччини, що працюють через блок і виступають лише вдома? Кулкай майже повністю такий.

Поєдинок проти Дерев'янченка стане лише четвертим в кар'єрі, поза Німеччиною. Раніше він боксував в Норвегії, Фінляндії та США. Навіть топового Деметріуса Андраде вдалося затягнути додому і там йому програти. Історія майже така, як у Ентоні Кролли, який закордон виїжджав рівно таку ж кількість разів. Українці на цих вихідних б'ються з дуже домашніми хлопцями.

До речі, з приводу Андраде. У Джека з ним давні боксерські відносини. Ще в 2007-му на чемпіонаті світу в Чикаго, Кулкай поступився Деметріусу в чвертьфіналі. Між іншим, на тому ж турнірі боксував і Дерев'янченко. Щоправда, програв у півфіналі Матвію Коробову і поїхав додому з бронзою.

Хочеться придумати, чому в професіоналах ви повинні були цікавитися Джеком, але якось не виходить. Тричі програвав, 25 раз виграв і в тринадцяти випадках - достроково. З більш-менш топів в суперниках все той де Андраде, та ось Дерев'янченко. Усе.

Кому-небудь цікаві ці німецький домашні боксери? Здається, вже давно ні.

У Кулкая немає шансів?

Дерев'янченко, звичайно, фаворит. Як мінімум тому, що в США він, як вдома, провів там всі свої поєдинки. Для суперника ж це лише другий виїзд за океан. Судити про готовність Сергія можемо лише з фото і відео з соціальних мереж, але дивлячись на них, можна побачити, що віе готовий не гірше, ніж до Джейкобса. А там він був на рівні.

Фото Facebook. Сергій Деревянченко

Всі, хто хоче сказати, що просто так номером два в рейтингу не стають, хочеться відповісти, що ви маєте рацію. Кулкай не такий простий. Він не стоїть за блоком, очікуючи свого часу для відповіді серією ударів і вміє працювати комбінаціями. Та й було б дивно стояти і чекати, не володіючи таким же сильним ударом, як у супротивника: Сергій завершив достроково більше 70% поєдинків, а Джек - більше 40%.

Вони між собою навіть чимось схожі. Зрост майже однаковий (172 см у Кулкай і 175 см у Дерев'янченка), як і розмах рук. Статура і стиль ведення бою нагадує один одного. Тільки лише з різницею, що Сергій кращий в кожному з компонентів і це зіграє свою роль.

Навіщо Дерев'янченку цей бій?

Після поразки в чемпіонському бою потрібно повертатися красиво. Добре, що IBF далеко Сергія не відкинула, і він тут же бере участь у відбірковому поєдинку, з подальшим правом знову боротися за титул.

Кулкай непростий суперник, але не рівня Дерев'янченку. Швидкісні атаки, багатоударні серії, класна робота на ногах - все це має загнати в глухий кут суперника. Українець був хороший в бою з таким монстром, як Джейкобс, хоч і програв. Джеку не програє.

В ніч з суботи на неділю в Україні буде черговий претендент на титул. Цього разу на титул, який може виявитися в руках грошового Сауля Альвареса. Вогонь!

Сергій Циба Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Бокс | 05 травня 2024, 12:43 1

Хайме не створив Саулю жодних проблем

Коментарі