Дмитро ПІДРУЧНИЙ: «Важливо не забувати, ким ти був до свого тріумфу»

Український біатлоніст - про військове звання, перемогу на ЧС і чесних виступах

Зимовий сезон став тріумфальним для українського біатлоніста Дмитра Підручного, який виграв золоту медаль на чемпіонаті світу.

Підручний нещодавно став молодшим лейтенантом і продовжує бути членом Національної гвардії України, якій і дав невелике інтерв'ю.

Про перемогу на чемпіонаті світу: «З одного боку будь-кому буде лестити перемога на Чемпіонаті світу, та головне, щоб це звання не тиснуло на свідомість. Щоб попри все - ти не піддавався жадібним амбіціям, дешевим рекламам і не забував хто був з тобою і ким ти був учора, до тріумфу».

Про звання офіцера: «У дитинстві я мріяв бути офіцером, тому після закінчення спортивної кар'єри я задумаюся над тренерством у Нацгвардії. Покидати службу я не хочу. Для мене, спортсмен-офіцер, звучить гордо і цікаво. Правда?
Тому чемпіонське звання дає стимул реалізовувати себе всебічно».


Про мотивацію виступати чесно: «Я проти «зливів» гонок, бо мені подобається боротися. Якщо я своє ім'я почну розмінювати на гроші - я розлінюся і втрачу інтерес до справи, якій я віддав 15 років. Повторюватиму собі: «Я міг би бути кращим, вболівальники в мене вірили… Так, спорт - це моя робота, професія, якою я заробляю гроші, маю значні досягнення, але за єдиною умовою - чесно. Бо крім грошей, у мене є ще статус чоловіка, сина, батька і гвардійця. Лікувати совість Підручному дорожче, я вам так скажу».

Іван Зінченко Джерело
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 07 травня 2024, 07:45 5

Українцем зацікавився «Ювентус»