Чому Ентоні Кролла – найслабший з усіх останніх суперників Ломаченка

Лев Кравців – про суперника Василя Ломаченка в майбутньому поєдинку

Ентоні Кролла - обов'язковий претендент на пояс WBA в легкій вазі, яким володіє Василь Ломаченко. Цей захист мав бути відсунутий на задній план, але Кроллу класно і дуже вчасно «просунули», тому ми дивитимемося на захист пояса, а не на об'єднання.

Звідки взявся Ентоні?

Кроллі 32 роки і свій статус обов'язкового претендента він завоював в листопаді, перемігши Дауда Йордана. До речі, їх поєдинок проходив в андеркарті поєдинку Усик - Беллью. Такий собі ненав'язливий зв'язок із Україною.

Перемога вийшла дискусійною. Судді віддали перемогу Ентоні 116:112 (тричі), але багато фанатів та експертів зійшлися на думці, що з такою перевагою англієць точно не виграв. Проте, тепер саме він - обов'язковий претендент.

Взагалі поєдинок з ним повинен був відбутися набагато пізніше. У Василя зовсім інші плани. Він хоче зібрати в своїх руках всі пояси і стати другим абсолютним чемпіоном в історії України, але в справу втрутилася «гра в гроші».

Перший претендент на поєдинок з Василем - Річард Коммі - примудрився травмувати руку за два неповних раунди, поки нокаутував Ісу Чаніева. І замість того, щоб виходити на Лому і намагатися об'єднати свій пояс IBF з WBA і WBO, якими володіє Вася, Річард лікується.

«Бій з Кроллою для нас, як кістка в горлі», - сказав Боб Арум і це правда. Коммі, як і припускав Ломаченко, після травми планує провести проміжний бій і лише під кінець року, можливо, виходити на українця. Знову ж, не факт, що так воно і буде, адже пояс можна програти і раніше, а можна придумати ще багато інших причин, чому такий розвиток подій неможливо.

Але Кролла зовсім не такий поганий, як про нього говорять, щоб відразу списувати з рахунків.

Що у Ентоні з рекордом?

По-перше, треба сказати, що Кролла вже навіть був чемпіоном світу. У 2015-2016 роках він володів поясом WBA і програв його Хорхе Лінаресу. До речі, з венесуельцем Ентоні бився двічі і обидва рази програв за очками. Причому, колишня жертва Ломи не відчула особливих проблем з Ентоні.

Рекорд у нього також дивовижний: там цілих три нічиї, що рідко побачиш у кого-небудь ще. Кролла програвав шість разів (але лише один раз достроково), а переміг в 34 поєдинках. Якщо брати до уваги лише цифри, то отримуємо такого собі типового хорошого боксера і не більше.

За великим рахунком, так воно і є. До топ-боксерів англійця точно віднести не можна. У нього дуже різні результати, середній бокс і відсутність потужного удару. Якщо про Хосе Педрасу ми говорили, як про боксера без удару, то тут і зовсім можна цю розмову не заводити. Відсоток дострокових перемог Хосе - 44, цей же показник Ентоні - 30.

Треба також відзначити, що з Великобританії для поєдинків англієць майже не виїжджав: по одному поєдинку в Німеччині, Ірландії та США. Усе. Проте, Matchroom Boxing - промоутерська компанія Едді Хірна, відмінно справляється і Ентоні регулярно перебуває серед потенційних кандидатів на чемпіонство.

Невже англієць зовсім безнадійний?

Зовсім ні. Кролла мотивований, як ніколи. На заяви дивитися не будемо - вони всі одноманітні, серед суперників Васі, але судячи з фотографій, Ентоні працює над собою на всі сто.

Англієць розуміє, що це шанс підірвати боксерську громадськість. Його перемога над Ломаченком стане чимось неймовірним, і її можна буде порівняти з боєм Дагласа проти Тайсона або, швидше з першим поєдинком Тайсона та Холіфілда. Ні, ну серйозно, навіть коефіцієнти схожі: на перемогу Кролли також, як і тоді на Холіфілда, давали 19 до 1.

Ентоні провів потужний тренувальний табір, налаштовується рубатися до останнього і створити апсет року. Але чи є під цим всім підстави? Навряд чи.

З трьох останніх суперників Ломаченка, Кролла - найслабший. Аргументи на кшталт Вася «падав в нокдаун» і «не показав себе із Педрасою» не можна сприймати серйозно. Ну падав, але не в повноцінний, а флеш-нокдаун. Перегляньте відео: через секунду, після пропущеного удару від Лінареса, Вася вже реагує і намагається закрити обличчя.

Так, не показав себе на всі сто. Після травми плеча і майже не пробиваючи тієї самої рукою. Кролла тренувався і мотивований, але українець не наїдав пузо. Егіс Клімас в захваті від форми Ломаченка, а сам Василь налаштований робити шоу і завершувати достроково.

Як показує практика, у відкритому бою з українцем не може впоратися ніхто. А на виверти, на зразок тих, що застосовував Салідо, Лома вже не поведеться. Так що, будь здоров, Ентоні, і чекаємо красиву перемогу від Василя.

Поєдинок Ломаченко - Кролла відбудеться в ніч проти суботи, 13 квітня. Орієнтовно поєдинок розпочнеться у суботу, о шостій ранку.

Сергій Циба Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 05 травня 2024, 08:51 8

Жоан Лапорта був розлючений

Коментарі