Олександр СПІРІДОН: «Голи — це козир Ракицького»

Спеціаліст поділився думками щодо українського захисника «Зеніту»

Колишній помічник тренера «Шахтаря» Мірчі Луческу Олександр Спірідон поділився думками про 29-річного українського захисника «Зеніту» Ярослава Ракицького.
«Срна був класним виконавцем стандартів. Коли Даріо був в порядку, тільки Пірло і Жуніньо Пернамбукано могли зрівнятися з ним в цьому компоненті. У Срни була своя «територія» - все, що ближче 25 метрів від воріт. Те, що далі, віддавалася Ракицькому. Ярославу від природи дан потужний удар, але він постійно вдосконалював його: залишався з хлопцями після тренувань, влаштовував міні-ігри. Так що мене його голи абсолютно не дивують - це козир Ракицького. Гілерме напевно вивчав його манеру виконання.
Якщо пам'ятаєте, я відразу охарактеризував Ракицького як кращого центрального захисника РПЛ на даний момент. Спочатку, коли було присутнє непорозуміння з партнерами, він допустив кілька тактичних помилок в Лізі Європи, але тепер знову демонструє високий рівень. Вважаю, що з придбанням Ракицького, Барріоса та Сердара Азмуна «Зеніт» наблизив себе до звання чемпіона. За рахунок Ракицького «Зеніт» урізноманітнив вихід з оборони: тепер можна швидко поміняти акцент атаки на протилежний фланг діагональною передачею навіть не на 30-40, а на 60-70 метрів. Це набагато спрощує організацію гри. Плюс голи - він і раніше забивав регулярно», - зазначив Спиридон.
Михайло Шаповалов Джерело: Чемпіонат
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 07 травня 2024, 14:16 38

Український вінгер може перейти в «Наполі»

Коментарі