Десна в гостях впевнено обіграла Олімпік

Олімпік не може перемогти протягом одинадцяти матчів

На початку сезону обидві команди ставили перед собою завдання за підсумками першого етапу пробитися в верхню частину турнірної таблиці. Однак «Олімпік» достроково вибув з боротьби за шістку кращих клубів країни, а «Десна» була дуже близька до виконання цього завдання, але, програвши вдома в попередньому турі «Львову» 0: 1, упустила свій шанс і тепер буде змагатися з колективами, які розігрують місця з 7 по 12.
Зрозуміло, що в цій зустрічі очки більше були потрібні номінальним господарям поля. Адже «Олімпік» вже зараз знаходитися в зоні перехідних матчів і кожне придбання для нього зараз має дуже важливе значення. Тим дивніше, що активніше цей поєдинок почали гості.
Так, перший небезпечний момент виник біля воріт донеччан на 10-й хвилині, коли штрафний удар виконував Андрій Богданов - голкіпер «Олімпіка» сербський легіонер Бетім правильно вибрав позицію і забрав м'яч в руки. Через шість хвилин Єгор Картушов зліва виконав відмінну передачу в центр штрафного майданчика на Сергія Старенького, однак того не вистачило миті, щоб головою дотягнутися до м'яча і направити його в сітку воріт.
І все ж незабаром чернігівські футболісти домоглися свого. На 22-й хвилині після подачі кутового Артемом Фаворова цього разу Сергій Старенький головою акуратно виконав пас на Дениса Фаворова, який з близької відстані також головою пробив точно - 0: 1 повела «Десна».
Дивно, але навіть пропущений гол ніяк не позначився на діях підопічних В'ячеслава Шевчука. Вони продовжували грати неквапливо, не особливо прагнучи вперед. Досить сказати, що в першому таймі господарі поля не створили жодного гольового моменту біля воріт суперників, завдавши всього лише один удар, та й той зовсім безпечний.
Ось такою нудною і нецікавою вийшла перша половина цього матчу. Залишалася лише надія на те, що після перерви футболісти все ж порадують нечисленних уболівальників на трибунах київського стадіону «Динамо» більш видовищною грою і забитими м'ячами.
Можливо тому наставник «Олімпіка» випустив замість інертного Сергія Політило молодого Андрія Кравчука і це в якийсь момент спрацювало. У всякому разі початок другого тайму було явно за господарями поля. Спочатку Роман Вантух з лінії штрафного майданчика пробив трохи вище воріт. А на 51-й хвилині Тейшейра наважився на удар з дальньої дистанції і м'яч ледь не влетів під поперечину. У цьому епізоді блискуче зіграв Євген Паст, в стрибку дотягнувся до м'яча і перевівши його на кутовий.
Ще один раз Тейшейра небезпечно пробив після розіграшу кутового на 65-й хвилині, проте на цей раз м'яч полетів вище воріт. Що стосується «Десни», то її практично не було видно в атаці. Зате на 70-й хвилині гості провели швидкий контрвипад і вдруге змусили Бетіма виймати м'яч з сітки воріт. Гольову комбінацію розпочав Олександр Філіппов, продовжив Єгор Картушов, а завершив ударом з близької відстані Сергій Старенький.
На цьому обидві команди заспокоїлися. Одні (гравці «Десни») більше не особливо хотіли загострювати гру, задовольняючись двома забитими голами. Інші (футболісти «Олімпіка»), може бути і хотіли, але нічого зробити не змогли.
Після цієї перемоги «Десна» набрала 31 очко і піднялася на сьоме місце в турнірній таблиці. А ось «Олімпік» зазнав уже одинадцятий поразки поспіль і залишився на десятому місці. Цікаво, що вже після наступного матчу «Чорноморець» - «Арсенал», який розпочнеться менш ніж через годину, до нього обов'язково наблизяться опоненти, що знаходяться поки нижче - або один хтось із них, або обидва відразу.
Ігор ЗАРЖИЦЬКИЙ
«Олімпік» - «Десна» - 0:2
Д. Фаворов (22), Старенький (70)
Матар (26) - А. Фаворов (53), Сегійчук (86), Д. Фаворов (89)
«Олімпік»: Бетім - Гришко, Цимбалюк, Снурніцин, Вантух - Ксьонз, Гай, Політило (Кравчук, 46), Валєєв (Сондей, 71), Тейшейра - Матар (Дегтярьов, 52)
«Десна»: Паст - Гітченко, Імереков, Слинкин, Д.Фаворов - Огиря, Картушов, Старенький (Люлька, 85), Богданов (Парцванія, 87) - Філіппов (Сергійчук, 81), А. Фаворов
Арбітр: Костянтин Труханов
Стадіон «Динамо» ім. В. Лобановського (Київ)

ОЛІМПІК - ДЕСНА. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Андрій Ковальов Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 04 травня 2024, 21:40 2

Дивіться відеоогляд матчу 34-го туру Ла Ліги 2023/24

Коментарі