Віктор ГРАЧОВ: «Таких ігор немає навіть в чемпіонаті Бангладешу»

Футбольний експерт шокований подіями матчу «Зоря» - «Динамо»

Футбольний експерт Віктор Грачов поділився думками про матчі 23-го туру УПЛ за участю «Шахтаря» і «Динамо».
- Вікторе Олександровичу, третього квітня відбулися ігри 23-го туру УПЛ в першій шістці. «Шахтар» зіграв з третьою командою чемпіонату з «Олександрією» та виграв з рахунком 1:0. Перемога команди Фонсеки далася на класі?
- Не зовсім згоден, що «Шахтар» виграв цей матч на класі. «Олександрія» виглядала цілком пристойно, особливо в першому таймі. Події на полі відповідали тому, які місця команди займають в турнірній таблиці. «Шахтар» вів гру, володів ініціативою, але «Олександрія» в першому таймі виглядала добре. На цей раз проти «Шахтаря» вони змінили тактику, високо пресингували, атакували гірників на їх половині поля. «Шахтар», забивши гол, далі грав за рахунком. Очевидно, що донеччани тримали в голові майбутній недільний матч проти «Динамо» в Кубку України. Команда Фонсеки зіграла на утримання, хоча могла і забити другий гол. Але у «Олександрії» теж було пару непоганих моментів. «Шахтар» повинен бути радий, що додав до своєї скарбнички три очки і продовжує одноосібно очолювати чемпіонську гонку.
- «Динамо» і «Зоря» здивували матчем з таким трилером, в якому луганчани вигравали 2:0, але в підсумку програли гостям 2 3?
- Дуже здивувався результату в цьому матчі, особливо з урахуванням того, як він розвивався по ходу гри. Напевно, таких ігор немає навіть в чемпіонаті Бангладешу. «Зоря» вигравала 2:0, отримала чисельну перевагу в одного гравця, але примудрилася програти 2:3. Потрібно володіти великим талантом, щоб так поступитися ... Зовсім не зрозумів, чому «Зоря» зупинилася, після того як забила два голи, чому перестала підходити до штрафного майданчика киян. Хіба «Динамо» вдесятьох стало грати як «Барселона» або «Манчестер Сіті»? Ні. «Зоря» ж зупинилася і перестала атакувати і навіть перестала оборонятися, хоча до цього на полі була тільки одна команда, і киян не було видно. Чому так сталося, нехай розбираються в луганській команді. «Динамо» після цього робило, що хотіло. Луганчани стояли як фішки на тренуванні і динамівці їх спокійно оббігали. Ведучи в рахунку 2:0, коли у команди-суперника видалення, після цього починають пропускати голи ... Такого за 30 років я в футболі не бачив. Важко зрозуміти, що сталося з луганчанами в цей вечір.
- На ваш погляд, перед недільною грою в Кубку хто більше втомився - гравці «Динамо» або «Шахтаря»?
- Хоча «Шахтар» виграв 1: 0, а динамівці грали вдесятьох, мені здається, гірники втомилися більше. Рахунок в Олександрії »був слизьким, господарі хотіли відігратися, гірники притискалися до своїх воріт теж, плюс не вистачало Марлоса і була пауза в чемпіонаті. З боку команди Шарана був пристойний пресинг, тиск. У Запоріжжі «Зоря» зупинилася після другого голу і видалення, і динамівці без нічого забили три голи.
Володимир Клепач Джерело: zbirna.com
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 20 травня 2024, 19:10 6

Епоху Юргена Клоппа на «Енфілді» завершено

Коментарі