Зоря – Динамо. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України

Лютнева зустріч не забута, але простіше зараз не буде

Саме проти «Динамо» луганчани проводили прем'єрний офіційний поєдинок року, отримавши в столиці важкого «ляпасу». 0:5 місячної давнини ще не забуті, але тепер попереду - візит киян, і тут «Зорі» навряд чи буде простіше.

Так вийшло, що крім очікуваних кадрових проблем, пов'язаних із забороною грати проти «Динамо» орендованим Олександру Тимчику, Богдану Лєднєву та Богдану Михайличенку, у луганчан додалися і нові неприємності. У матчі з Люксембургом травмувався Олександр Караваєв, голосуванням уболівальників визнаний, до речі, кращим гравцем «Зорі» в березні. Участь капітана в майбутній зустрічі - під питанням.

Також через пошкодження не зіграли в контрольних матчах луганчан, які заповнили паузу спарингами з «Маріуполем» та друголіговим «Металургом», Леван Арвеладзе та Артем Громов (автор єдиного гола «Зорі» в ворота «Динамо» в нинішньому сезоні). Крім того, через чотири в сезоні жовті картки не зіграє в середу Віталій Вернидуб.

До речі, за версією вболівальників «Динамо» кращим гравцем киян в березні був названий Денис Бойко. Голкіпер зовсім трохи випередив Віктора Циганкова, який нещодавно відзначився дебютним голом у національній збірній. А ось Микита Бурда, який також регулярно виступає за головну українську команду, проти «Зорі» не зіграє - дискваліфікація. Як і раніше, відновлюються Артем Бесєдін та Фран Соль, який в Прем'єр-лізі до отримання травми встиг забити гол саме луганчанам.

Поки колектив Юрія Вернидуба в спарингах на рівних бився з приазовцями (2:2) та громив запорожців (4:0), «Динамо» провело контрольну зустріч з «Поліссям», не обігравши представника другої ліги (1:1). Однак склад киян в цьому матчі був настільки далеким від оптимального, що проектувати спаринг на майбутню гру УПЛ навряд чи доречно.

Згадуючи лютневу зустріч команд в столиці, гру «Зорі» тоді можна було охарактеризувати одним простим прикметником - сира. Протягом наступного місяця луганчани помітно поправили оборонні побудови (один пропущений м'яч в трьох матчах, і той - від «Шахтаря»), але ось в атаці залишили питання. У трьох матчах поточного року «Зоря» не забила жодного голу, «розписавшись» тільки в воротах «Ворскли». Полтавцям вдалося забити відразу три м'ячі, але, ось так халепа, два з трьох їхніх авторів, Караваєв і Громов, перебувають в лазареті.

У киян же подібних проблем немає: в чемпіонаті «Динамо» не йде з поля без забитих голів з жовтня, а поточна переможна серія команди досягла вже шести ігор! Та й різниця забитих і пропущених вражає - 19:2! Що й казати, якщо за цей період «біло-сині» забили майже стільки ж м'ячів, скільки за всю попередню частину чемпіонату. Зниження обертів навряд чи входить в плани «Динамо» - хіба що, потрібно тримати в голові майбутнє кубкове протистояння в Харкові, хоча і «Зорю» в неділю також буде чекати непростий виїзд до Львова.

Артем ЦИГАНЕНКО

Орієнтовні склади:

«Зоря»: Луїс Феліпе, Чеберко, Чечер, Литвин, Чайковський, Кабаєв, Сілас, Хомченовський, Луньов, Кочергін, Будковський.

«Динамо»: Бойко, Миколенко, Кадар, Шабанов, Кендзьора, Сідклей, Буяльський, Шепелев, Циганков, Вербич, Русин.

3 квітня, середа
«Зоря» - «Динамо»
Запоріжжя. Стадіон «Славутич-Арена». 18:30
ТБ-трансляція на телеканалі «2+2»
ЗОРЯ - ДИНАМО. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Арбітр: Віктор Копієвський (Кропивницький)
Прогноз Sport.ua - 1:2
ЗРОБИТИ СТАВКУ
Олександр Тішура Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 27 квітня 2024, 08:01 2

Королівський клуб обіграв «Реал Сосьєдад» 1:0, єдиний гол забив Арда Гюлер

Коментарі