Експерт: Україна може вимагати техпоразку для Люксембургу

Жерсон Родрігеш провів в Люксембурзі менше п'яти років, аналогічно ситуації з Мораесом

23-річний півзахисник збірної Люксембургу Жерсон Родрігеш міг грати за свою національну команду, не маючи на те права, вважають футбольні експерти. Хавбек повністю провів відбіркові матчі Євро-2020 проти Литви (2:1) і України (1:2). У першій грі він забив переможний гол у чужі ворота, а в кінцівці другого матчу - в свої, принісши перемогу збірній України.
Родрігеш - етнічний португалець, уродженець міста Прагал. Люксембурзьких родичів у нього немає. Виховувався Жерсон у французькому «Метці», до Великого Герцогства перебрався в 2013 році, але з серпня 2017 року виступає за межами держави, яка надала йому друге громадянство. Початок сезону 2017/18 Родрігеш відіграв за голландський «Телстар», наступний рік провів в молдавському «Шерифі», а минулої зими підписав контракт з японським клубом «Джубіло Івата».
Люксембурзька кар'єра Родрігеша тривала менше п'яти років. І натуралізація цього хавбека, за регламентом ФІФА, незаконна в тій же мірі, що і натуралізація Мораеса. Причому, якщо українець порушив закон тільки зараз (коли дебютував за Україну), то Родрігеш порушує з березня 2017 року, коли вперше зіграв за Люксембург (проти Франції).
Відповідно, на думку експерта, стосовно відбору Євро-2020 протест на люксембуржців можуть подавати як українці, так і литовці, яким півзахисник «Джубіло Івати» 22 березня забив переможний м'яч. Таким чином, не виключений унікальний сценарій - коли технічні поразки зарахують обом учасникам одного з матчів (Україні і Люксембургу).
Микола Степанюк Джерело: Радянський спорт
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 01 липня 2024, 20:52 34

Французи вийшли до 1/4 фіналу Євро-2024

Коментарі